SEGRE

PREVENCIÓ

Més controls sobre els motoristes al disparar-se'n els accidents mortals

Especialment els caps de setmana, al registrar-se 9 víctimes aquest any per només una el 2016 || El jove que va morir dimarts a Camarasa és un veí de Barcelona

Un jove motorista va morir dimarts a la C-13 a Camarasa.

Un jove motorista va morir dimarts a la C-13 a Camarasa.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Servei Català de Trànsit (SCT) incrementarà els controls als motoristes a les carreteres de les comarques de Lleida després que aquest any un total de vuit persones hagin perdut la vida (una novena va morir a l’N-230 a Montanui) en accidents de moto, quan en el mateix període de l’any passat només es va registrar un accident mortal d’aquestes característiques.

L’últim es va produir dimarts a la tarda a la carretera C-13 al terme municipal de Camarasa. Un jove de 20 anys i veí de Barcelona va morir al perdre el control de la moto i impactar contra la barana.

Eugenia Doménech, directora de Trànsit: “És molt preocupant i augmentarem els controls”

La directora de Trànsit, Eugenia Doménech, va explicar aquest dimecres a aquest diari que “és un tema molt preocupant, especialment si tenim en compte que aquest any s’està registrat un descens dels accidents greus”.

Doménech va afegir que “aquesta segona quinzena de juliol ja teníem prevista una campanya de prevenció de Mossos d’Esquadra i policies locals perquè hi ha més mobilitat de motocicletes, però cal incrementar els controls, prioritzant els motoristes”.

Gran part dels controls tindran lloc els caps de setmana i en aquelles carreteres on hi ha una afluència de motos més gran. També estan previstes dos jornades de formació a Sort i Vielha.

Quant a les causes i factors que els han provocat, la directora del Servei Català de Trànsit va assegurar que “estem estudiant cas per cas per determinar si hi ha una dinàmica concreta. Tanmateix, cal tenir en compte que en alguns s’han vist implicats altres vehicles i la resta han sigut per sortides de via”.

D’altra banda, una conductora va resultar ferida aquest dimecres a les 19.38 hores a la vall de Boí després que el cotxe que conduïa patís una sortida de via a la carretera L-500. Els Bombers van haver de rescatar-la de l’interior del turisme.

les claus

  • Nou motoristes morts. Un total de vuit motoristes han perdut la vida a les carreteres de Ponent, mentre que en el mateix període del 2016 només n’havia mort un. Un altre motorista va morir a l’N-230 a Montanui, a prop de Vilaller.
  • La meitat de casos. Aquesta xifra de víctimes (8) suposa gairebé la meitat dels morts d’accidents de trànsit d’aquest any a Ponent (20).
  • Augment a Catalunya. Amb el jove mort dimarts a Camarasa, ja són 23 els motoristes que han perdut la vida aquest 2017 a les carreteres catalanes, 11 més que l’any passat en la mateixa data.
  • Percepció del risc. Trànsit demana als motoristes més percepció del risc i consciència de la seua fragilitat i a la resta d’usuaris, respecte i actituds de protecció per reduir les víctimes del col·lectiu.
  • Més controls. A banda de les campanyes de prevenció previstes, s’augmentaran els controls, especialment en caps de setmana. 
tracking