SEGRE

EL PROCÉS ALS MUNICIPIS

Munté demana calma als consistoris davant els avisos de Madrid per l'1-O

La consellera diu a Vila-sana sobre el procés que “cal continuar perquè és democràcia en estat pur” || Després de l’amenaça a entitats locals que l’avalin

Munté, durant la visita al Centre d’Immersió de l’estany d’Ivars i Vila-sana.

Munté, durant la visita al Centre d’Immersió de l’estany d’Ivars i Vila-sana.ESTER PIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va minimitzar aquest dijous a Vila-sana l’advertència del Govern central als ajuntaments catalans que decideixin donar suport a la celebració del referèndum sobre la independència.

Munté va dir que aquests consistoris “poden estar tranquils”, després que dilluns passat el secretari d’Estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, enviés una carta a 993 ajuntaments, consells i diputacions per avisar-los de “l’obligació de respectar la legalitat constitucional i estatutària”, per la qual cosa no poden col·laborar en el pròxim 1-O.

Sobre aquesta qüestió, Munté va assenyalar que l’estratègia del Govern espanyol d’“introduir elements que puguin induir a la por” ja s’ha portat a terme amb els funcionaris i ara també amb els ajuntaments, “però hem de tenir la màxima tranquil·litat i també la màxima unitat. Això és un joc d’equip. L’objectiu és molt legítim, lloable, molt potent. És la democràcia en estat pur, per tant, hem de tirar endavant”.

Munté ho va dir aquest dijous durant una visita a Vila-sana, on va assistir a la projecció d’una pel·lícula sobre l’estany d’Ivars i Vila-sana al Centre d’Immersió (CIM) i, posteriorment, es va trobar amb l’equip directiu i les jugadores d’hoquei del Club Patí Vila-sana, que aquesta temporada han ascendit a l’OK Lliga (vegeu la pàgina 33).

Entre els ajuntaments que preveuen donar suport al referèndum de l’1-O mitjançant la cessió de locals es troben els que estan en mans del PDeCAT, ERC i la CUP, a banda dels sis consistoris socialistes o relacionats amb el PSC que ho faran “si els ho demanen”, que són els d’Arbeca, Les (UA), Salàs de Pallars, Senterada, la Torre de Capdella i Torres de Segre.

tracking