SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Dos nens d'11 i 15 anys en salven un altre de 7 que s'ofegava a les piscines de Mollerussa

Van treure del fons la víctima, que no sap nadar || Els socorristes li van practicar maniobres de reanimació i un helicòpter el va traslladar al Sant Pau de Barcelona en estat crític, segons el SEM

Tècnics del SEM introdueixen a l’helicòpter el petit per ser traslladat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona.

Tècnics del SEM introdueixen a l’helicòpter el petit per ser traslladat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona.X.FARRENY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos nens de Mollerussa d’11 i 15 anys van salvar la vida ahir a un altre menor de només 7 anys de la mateixa ciutat que s’ofegava a les piscines municipals. El petit, que no sap nadar, va ser rescatat pels altres dos, que són germans i es trobaven a la piscina gran, en la qual van passar els fets. “L’hem vist al fons i hem pensat que era una broma, però de seguida ens hem adonat que li passava alguna cosa”, va relatar Abidine el-Arbaoui, un dels salvadors, que va treure a la superfície el menor juntament amb la seua germana Dina. Ràpidament, una socorrista que es trobava al recinte es va llançar a la piscina i va treure el nen de l’aigua. El petit va ser atès pels tres socorristes de la piscina, que van actuar amb celeritat per reanimar-lo. Minuts més tard arribaven efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que van estabilitzar la víctima al mateix recinte. Posteriorment, un helicòpter va aterrar al camp municipal, a prop del complex de les piscines, des d’on finalment va ser traslladat el petit, que estava conscient, fins a l’hospital barceloní de Sant Pau. Segons van informar ahir fonts del SEM, el nen es trobava en estat crític. Els fets van succeir cap a les dotze del migdia, amb el complex en plena activitat i ple de banyistes. El nen, d’origen senegalès, havia arribat a les piscines juntament amb el seu pare i dos germans, d’11 i 4 anys, i van treure una entrada per gaudir d’un dia de bany lliure. Pel que sembla, la víctima es banyava a la part poc profunda de la piscina gran, al costat de les escales, quan per causes que es desconeixen es va dirigir a la part profunda i va començar a ofegar-se.

Fa poc més d’un any, el maig del 2016, una nena de 5 anys també va estar a punt d’ofegar-se a les piscines de Mollerussa. Va ser durant la festa aquàtica de la festa major i la menor va ser ingressada a l’UCI.

L’alcalde lloa els equips de seguretat

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar ahir que la seguretat del complex i els protocols activats van funcionar correctament i va lamentar que l’accident “s’hauria pogut evitar perquè els seus familiars no van estar al cas del menor, quan la precaució havia de ser màxima perquè el nen no sap nadar”.

Tècnics del SEM introdueixen a l’helicòpter el petit per ser traslladat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona.

Tècnics del SEM introdueixen a l’helicòpter el petit per ser traslladat a l’hospital de Sant Pau de Barcelona.X.FARRENY

tracking