SEGRE

ENSENYAMENT

Tàrrega licita per 200.000 € el gimnàs de l'Àngel Guimerà

Les obres estaran a punt a finals d’any i s’obrirà a tota la ciutat

El gimnàs es construirà al pati posterior de l’escola.

El gimnàs es construirà al pati posterior de l’escola.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega ha tret a concurs la construcció del gimnàs del col·legi Àngel Guimerà, una de les obres principals projectades per al present exercici. El pressupost de l’obra és de 201.000 euros i es preveu començar els treballs a començaments de setembre, amb un termini d’execució de tres mesos.

Es tracta d’una vella reivindicació d’aquest centre d’ensenyament públic, on els alumnes han de dur a terme les classes de gimnàstica al pati. D’altra banda, fora de les hores lectives, el gimnàs permetrà donar cabuda a celebracions i partits escolars. L’edifici tindrà una superfície de 430 metres quadrats i s’aixecarà a la part posterior de l’escola, al sector situat a prop del carrer Gabriel de Tàrrega.

L’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va manifestar que la construcció d’aquest equipament contribuirà també a dinamitzar l’activitat social, cultural i esportiva al barri del Cor de Maria, a la zona nord del nucli urbà. Es projecta, en aquest sentit, que la pista del gimnàs tingui usos extraescolars fora de l’horari lectiu. Així, l’equipament també es posarà al servei de les entitats esportives de la ciutat.

Tampoc no es descarta un ús per a activitats socials i culturals, amb un model de gestió força similar al que ja s’aplica al pavelló del col·legi Sant Josep. Per això, l’edifici també comptarà amb una entrada directa des del carrer Gabriel de Tàrrega, sense que s’hagi d’accedir-hi per dins de l’escola.

Del total de la inversió prevista, el consistori aportarà 111.000 euros i la Generalitat ho farà amb 90.000. El ple de la capital de l’Urgell ja va aprovar el mes de juny per unanimitat el conveni de col·laboració amb el departament d’Ensenyament, segons el qual la Generalitat de Catalunya ajudarà a finançar les obres.

Més endavant, es desenvoluparà també una segona fase d’obres amb què s’incorporaran vestidors a l’edifici i altres elements per tal de transformaran el gimnàs en un pavelló multiusos.

Mollerussa impulsa projectes similars en dos centres La capital del Pla d’Urgell ha impulsat en els últims mesos la construcció de dos gimnasos a l’escola Ignasi Peraire i Les Arrels. El de l’Ignasi Peraire es va entregar acabat a finals de curs a l’ajuntament i també té la intenció que serveixi per a usos més enllà dels escolars fora de l’horari lectiu. L’ajuntament va firmar un conveni amb la Generalitat de cofinançament dels dos gimnasos, que implica que tant un com l’altre s’obriran a la resta de la ciutat.

tracking