SEGRE

PATRIMONI

El bisbat encarrega a un especialista en temples reconstruir el de Rosselló

Una firma de Bellvís que ha treballat en esglésies, convents i castells

El campanar de Rosselló es va enfonsar el gener del 2016.

El campanar de Rosselló es va enfonsar el gener del 2016.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El bisbat de Lleida ha adjudicat a la firma Construccions Monjo la primera fase de les obres de la reconstrucció de l’església de Sant Pere de Rosselló. Aquesta primera actuació, amb un cost de 120.000 euros, se centrarà en el recobriment i consolidació de l’estructura del temple i en la seua habilitació perquè aculli de nou oficis religiosos.

La previsió és que les obres comencin com més aviat millor, “a poder ser, aquest mateix estiu”, van apuntar fonts del bisbat. Els treballs havien de començar al maig i tenien una durada de tres a quatre mesos però s’han retardat.

La firma que ha optat a la reconstrucció del temple s’ha triat entre quatre candidates i ja s’ha comunicat a l’ajuntament de Rosselló i a la Diputació l’adjudicació. El bisbat ultima el contracte per iniciar les obres. L’empresa és especialista en patrimoni arquitectònic i ha treballat a l’església de Santa Maria d’Organyà; al convent de Sant Domènec de Cervera o al castell de l’Ametlla de Segarra.

Aquesta primera fase de reconstrucció ha comptat amb les aportacions de la Generalitat i de la Diputació al pressupost, a les quals se sumen 17.000 euros que el consistori va destinar al concurs d’idees per escollir el projecte de rehabilitació.

La reconstrucció del campanar esfondrat el 29 de gener del 2016 s’emprendrà en una segona fase que les tres administracions públiques i la diòcesi preveuen per al 2018 i que tindrà un cost de 280.000 euros. El local parroquial acull de moment els oficis religiosos.

D’altra banda, encara no han començat els treballs a l’església de Sant Jaume de la Granja, que han de començar d’aquí a uns dies i consisteixen en el reforç de bigues i la substitució de teules. Les obres tenen un pressupost d’uns 90.000 euros.

tracking