SEGRE

MALTRACTAMENT INFANTIL

La mare de la nena assassinada a Sabiñánigo treballava a Lleida

Quan la petita va morir en mans del germà del padrastre a la casa familiar del company de la progenitora || Va patir 12 hores de tortura, segons la investigació

Imatge de la concentració per condemnar el crim.

Imatge de la concentració per condemnar el crim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mare de Naiara, la nena de vuit anys presumptament assassinada a Sabiñánigo (Osca) pel germà de la parella de la seua progenitora, estava treballant a Lleida quan es van produir els fets, segons va informar aquest dimecres el Diario de Alto Aragón citant fonts coneixedores del cas.

Pel que sembla, Mariela Alejandra Benítez té a Ponent algun tipus de treball temporal. Per la seua banda, la seua parella –germà de l’autor confés– és vigilant jurat i era a Bielsa. La dona serà citada a declarar (vegeu el desglossament).

El perfil de l’agressor és d’una persona que veu amb “normalitat” els càstigs físics per educar

La nena va ser objecte de tortures diverses al llarg de dotze hores abans que l’agressor sol·licités l’ajuda dels serveis mèdics d’emergències. Segons van informar fonts judicials, la nena, en el moment que la van atendre els equips sanitaris, dijous passat, presentava contusions diverses per tot el cos, senyals d’haver estat lligada de mans i forts cops al cap.

També mostrava signes d’haver estat obligada a estar de genolls sobre petites pedres per incrementar el dolor sofert. Totes aquestes lesions, inclosa una possible ruptura de melsa, van obligar al trasllat immediat de la nena a l’Hospital Miguel Servet de Saragossa, on va morir divendres, dia 7, a causa de la gravetat d’algunes de les ferides.

El mateix detingut va confessar finalment davant de la jutge ser el responsable de les atrocitats que va patir Naiara, tant en aquesta ocasió com en altres d’anteriors. El perfil del detingut, empresonat des de dissabte passat a la presó de Zuera, és el d’una persona que es va criar en un entorn de maltractaments i que veu amb “normalitat” els càstigs físics com a manera d’educar, una visió que compartirien tant el seu germà com la seua mare.

Al seu torn, el pare biològic, Manuel Briones, que viu a Xile, va assegurar aquest dimecres que té previst denunciar tota la família espanyola de la seua filla (la mare és argentina), als quals acusa de consentir cada maltractament que, segons l’anàlisi forense, va patir Naiara en més d’una ocasió.

Està previst que sigui cridada a declarar amb l’actual parella La titular del Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Jaca hauria sol·licitat que les pròximes hores declarin la mare i el padrastre de Naiara per conèixer el grau de coneixement del mal tracte que el germà del seu padrastre, Iván Pardo, podria haver infringit a la nena de 8 anys, segons va informar Radio Huesca. En la mateixa situació també està la mare del seu padrastre amb l’objectiu de ratificar algunes de les afirmacions que va fer davant de la Guàrdia Civil. D’altra banda, el pare biològic de Naiara, Manuel Briones, va anunciar que vol viatjar de Xile a Espanya a finals de setmana per poder acusar judicialment els que ell creu que també són culpables de l’assassinat de la filla, entre ells la mare de la petita, Mariela, l’actual parella d’aquesta, Carlos José, germà de l’acusat, i la mare d’aquest.

tracking