SEGRE

TRIBUNALS

Acusen els examos d'Embotits Rubió de malvendre l'empresa

Fiscalia va demanar aquest dijous al judici tres anys de presó per a ells i per a tres persones més que van comprar la firma de Sant Ramon || Ho neguen i s’acusen mútuament

Els cinc acusats, ahir al banc del jutjat penal número 2 de Lleida.

Els cinc acusats, ahir al banc del jutjat penal número 2 de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dos examos d’Embotits Rubió de Sant Ramon, que són pare i fill, i tres persones més que van comprar posteriorment l’empresa càrnia es van asseure aquest dijous al banc dels acusats del jutjat penal 2 de Lleida per un suposat delicte d’alçament de béns.

La Fiscalia va sol·licitar per a tots ells condemnes de tres anys de presó i el pagament de multes i indemnitzacions a un total de nou treballadors per aquest delicte. L’acusació particular també va demanar penes de presó per aquest delicte i un altre contra els drets dels treballadors, mentre que les defenses van demanar l’absolució.

La vista oral es va allargar durant deu hores ja que, a més dels cinc acusats, van declarar una altra vintena de persones, entre les quals els treballadors que van veure com a finals de març del 2010, tot just al cap d’un mes que els fundadors i propietaris de l’empresa la traspassessin, eren acomiadats. El Ministeri Públic considera que els amos van ordir un pla per malvendre l’empresa i evitar respondre amb el patrimoni deutes i les indemnitzacions als treballadors.

L’empresa estava valorada en mig milió d’euros però es va acabar venent per 70.000 euros. Els examos, J.M.R i R.R., van assegurar que “amb els nostres assessors vam trobar una firma del sector que es feia càrrec del negoci i deia que mantenia els llocs de treball”. Respecte als 70.000 euros, van al·legar que “era el resultat de restar el passiu dels treballadors al valor de l’empresa”.

Per la seua banda, l’empresari que va adquirir la firma, I.G.N., que ha estat condemnat en la jurisdicció social a indemnitzar els treballadors, va comentar que “vaig tancar perquè em vaig sentir enganyat. En només un mes hi va haver 30.000 euros en pèrdues i vam acomiadar els treballadors”.

L’acusat va col·locar la seua mare, també acusada i defensada en el judici per l’advocat Hug Sierra, com a administradora. Només un mes després, la van vendre al cinquè acusat, que també va dir que es va sentir enganyat.

Al seu torn, els empleats van explicar que tot el procés va ser “estrany” i que van veure com desmantellaven les instal·lacions. Un d’ells va afegir que l’examo li va dir que “hem venut l’empresa a uns que vénen a tancar-la”.

tracking