SEGRE

MUNICIPIS

Vielha ratifica l'ús turístic de les bordes

Rebutja la moció de CDA, que va forçar un ple per mantenir només usos tradicionals

Vielha va celebrar ahir un ple ordinari i un que va forçar l’oposició.

Vielha va celebrar ahir un ple ordinari i un que va forçar l’oposició.MANU MOGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ple de l’ajuntament de Vielha va rebutjar aquest dijous una moció presentada per Convergència Democràtica Aranesa (CDA) que volia vetar els usos turístics de les bordes. El debat es va produir durant un ple extraordinari, en què els grups d’Unitat d’Aran, al govern, i Ciutadans van votar en contra de la moció.

L’alcalde, Juan Antonio Serrano, va explicar que es poden presentar al·legacions fins al 4 de setembre al text d’adaptació de les normes urbanístiques dels municipis d’Aran al pla director urbanístic de la vall, que suposarà ampliar els usos de les velles cabanes per incorporar-hi els lúdics i familiars (vegeu SEGRE del 28 de juny).

Segons Àlex Moga (CDA), la moció buscava prohibir “qualsevol activitat econòmica” i “no mercantilitzar les muntanyes” per poder “preservar el patrimoni natural i cultural”.

A més, en un ple ordinari es va aprovar el trasllat de l’activitat dels bars musicals i discoteques que s’obrin en un futur al municipi a la zona industrial, mentre que aquells que estiguin oberts actualment en zona residencial hauran d’adaptar-se a la nova normativa, que encara està pendent de l’aprovació definitiva de la comissió d’urbanisme, segons va explicar aquest dijous l’alcalde.

Permuta

  • Bossòst pagarà la indemnització per ocupar terrenys. L’ajuntament de Bossòst va aprovar aquest dijous la modificació pressupostària per pagar la indemnització de 260.000 euros que va fixar el TSJC per a la propietària dels terrenys on van construir equipaments de la Guàrdia Civil, amb què es va acordar una permuta el 1989 que no es va materialitzar.

Mollerussa ajorna dos setmanes la licitació del servei de jardineria  El ple de Mollerussa va ajornar aquest dijous debatre un dels punts de l’ordre del dia, la licitació del servei de jardineria, per sotmetre’l a votació a la pròxima sessió ordinària del 27 de juliol després d’una petició de l’oposició de disposar de més temps per analitzar-lo. El ple va aprovar per unanimitat les contribucions especials de la primera fase de la reforma del centre de Mollerussa, subvencionades al 50% pel Pla de Barris. Es tracta dels carrers Ciutat de Lleida, Estrella, Onze de Setembre i Santa Cristina, amb un pressupost de 526.494 euros.

tracking