SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Alguaire ha d’eliminar aquest any ‘obstacles’ a l’entorn de la pista

Cap arriba a deu centímetres d’altura i suprimir-los costarà més de 175.000 euros || És necessari per obtenir la certificació europea, obligatòria a partir d’ara

Una arqueta de claveguera i pedres a l’entorn de la pista.

Una arqueta de claveguera i pedres a l’entorn de la pista.TIS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aeroports de Catalunya ha d’eliminar aquest any obstacles de la pista de l’aeroport d’Alguaire. Es tracta d’irregularitats que no superen en cap cas els deu centímetres d’altura, com arquetes del clavegueram, voreres que envolten construccions o, simplement, pedres. Malgrat que res de tot això es troba en l’àrea que els avions fan servir per aterrar i enlairar-se, l’empresa pública de la Generalitat destinarà més de 175.000 euros a suprimir fins a l’últim desnivell.

En aquest sentit, el departament de Territori i Sostenibilitat va indicar que es tracta d’una exigència de la normativa europea que serà d’obligat compliment per a tots els aeroports de l’Estat espanyol a partir d’aquest mateix any.

La conselleria va indicar que Alguaire estava certificat fins ara com a aeroport comercial d’acord amb la normativa espanyola. A partir d’aquest any, va afegir, “tots els aeroports hauran d’obtenir la certificació europea”, la qual cosa implicarà adaptar-se a nous requisits constructius i de seguretat. Anivellar qualsevol sortint a l’entorn de la pista, van explicar fonts de Territori, “forma part d’aquest procés de conversió”.

“A la pista no hi ha cap obstacle”, van recalcar les mateixes fonts, que van indicar que aquests únicament es troben a les franges laterals i en els dos extrems.

Van avançar que els treballs per suprimir-los, actualment en procés d’adjudicació, hauran de començar durant el mes de setembre i va assenyalar que no alteraran el funcionament de l’aeroport ja que es faran fora de l’horari d’obertura, que va des de les 9.00 del matí fins a les 20.30 de la tarda.

Les actuacions previstes inclouen des de la retirada de pedres fins a rebaixar arquetes i voreres per anivellar-les amb el terreny.

Informes per homologar el GPS pioner a la SeuLa Generalitat i el Govern d’Andorra han entregat a Foment informes sobre el sistema de vol instrumental basat en geolocalització GPS de la Seu per obtenir homologació del ministeri, segons va informar ahir Ràdio Seu. Aquest sistema pioner a Espanya és més econòmic que l’ILS que fa servir Alguaire.

Una arqueta de claveguera i pedres a l’entorn de la pista.

Una arqueta de claveguera i pedres a l’entorn de la pista.TIS

tracking