SEGRE

MUNICIPIS REFORMES

Almenar inaugura la rehabilitació dels dipòsits modernistes i la Bassa

Els actes de celebració per a la inauguració de les instal·lacions.

Els actes de celebració per a la inauguració de les instal·lacions.AYUNTAMIENTO DE ALMENAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va inaugurar ahir els dipòsits modernistes, la Bassa i el carrer de la Baixada del Calvari. L’objectiu de l’actuació que s’ha dut a terme ha estat millorar els serveis del poble, preservar el patrimoni arquitectònic i donar usos alternatius a instal·lacions en desús com l’antiga Bassa.

La restauració del dipòsit està inscrita en l’estratègia municipal de conservar el patrimoni cultural del municipi i també s’han enterrat els cables telefònics que estaven a la façana i s’ha construït un mur de pedra al costat del carrer Arc Iris perquè les aigües pluvials no embrutin els carrers.

Així mateix, a la zona de la Bassa s’ha tret el reixat metàl·lic i s’ha instal·lat una barana de protecció a la baixada a l’interior del dipòsit per facilitar l’accés a les activitats lúdiques que es realitzen en aquest espai. A més, a la Baixada del Calvari s’ha urbanitzat la vorera dreta i s’ha renovat i ampliat la xarxa de subministrament de llum i d’aigua.

En aquest sentit, s’ha instal·lat una canonada més ampla i amb una capacitat més gran d’aigua potable. A la nit, es va organitzar un sopar popular amb productes locals, una cantada d’havaneres a càrrec del grup Peix Fregit i una degustació de rom cremat.

tracking