SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnada a presó per simular un intent de segrest a Juneda

El denunciat va ser absolt al comprovar-se que aquell dia estava en un comerç

Imatge d’arxiu de l’edifici del Canyeret, on es van jutjar els fets.

Imatge d’arxiu de l’edifici del Canyeret, on es van jutjar els fets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal número 3 de Lleida ha condemnat a 10 mesos de presó i a una multa de 1.800 euros per un delicte d’acusació i denúncia falsa a una veïna de Juneda que va simular haver patit un intent de segrest en un carrer d’aquesta localitat de les Garrigues. La sentència considera provat que l’acusada, “sabent que estava faltant a la veritat”, va denunciar el 7 d’abril del 2014 davant dels Mossos d’Esquadra que un home, que va identificar amb nom i cognoms, l’havia abordat al carrer Sant Salvador de Juneda i l’havia intentat introduir en un cotxe, encara que ella havia aconseguit escapolir-se de la suposada agressió malgrat haver estat arrossegada per terra durant aproximadament tres metres fins al lloc on hi havia estacionat el vehicle.

Va explicar fins i tot davant dels agents que després dels fets havia aconseguit refugiar-se en una autoescola situada a uns 50 metres i alertar els seus responsables del que havia ocorregut moments abans. Amb la denúncia en mà, agents de la policia autonòmica van detenir aquell mateix dia, només quatre hores després, l’home que la dona havia identificat com el seu agressor i es va obrir un procés penal en contra seu per un suposat delicte de detenció il·legal i un altre de lesions.

Les càmeres van corroborar que el detingut estava en una botiga quan haurien succeït els fets

Tanmateix, aquest va acabar finalment arxivat i l’home, defensat per l’advocat Josep Olivart, del despatx Olivart Pascal Advocats, va quedar absolt de tots els càrrecs dels quals se l’acusava. I és que les gestions policials fetes pels Mossos després de la detenció van permetre acreditar que era impossible que l’acusat fos l’autor dels fets denunciats, ja que les càmeres d’un establiment comercial de Lleida ciutat van permetre comprovar que havia estat al seu interior aquell dia entre les 18.11 i les 19.40 hores, franja horària en la qual la dona va denunciar que havien passat els fets.

Per això, es va obrir un procés judicial contra la dona per un delicte d’acusació i denúncia falsa que va acabar amb la celebració d’un judici en el qual va ser condemnada a deu mesos de presó, la mateixa pena que demanava la Fiscalia de Lleida per a ella. No obstant, la jutge va acordar la suspensió de l’execució de la mateixa per un termini de dos anys condicionat al fet que la condemnada no delinqueixi de nou.

tracking