SEGRE

SERVEIS TRANSPORTS

La Generalitat anuncia per al 2018 les cinc línies pendents de bus exprés

De Lleida a Alcarràs, Almacelles, Alpicat, Balaguer i les Borges, que se sumen a les d’Alfarràs i Cervera, ja en marxa || Fins a 200.000 lleidatans, possibles beneficiaris

Imatge d’arxiu de l’autobús exprés a Cervera en una parada de Mollerussa.

Imatge d’arxiu de l’autobús exprés a Cervera en una parada de Mollerussa.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat va anunciar ahir l’entrada en servei entre finals del 2017 i 2018 de cinc noves línies d’autobús exprés des de Lleida fins a Alcarràs, Almacelles, Alpicat (aquestes dos són sobre el mateix trajecte), les Borges Blanques i Balaguer. Així ho va explicar el conseller de Territori, Josep Rull, que va assegurar que en aquest termini es tancarà el desplegament de la primera fase de la xarxa Exprés.cat a tot Catalunya, que permetrà, així mateix, inaugurar cinc línies més a la resta de províncies.

L’ajuntament d’Alcarràs preveu que els viatges comencin a partir del mes de setembre, segons va apuntar l’alcalde, Miquel Serra, que va assegurar que a finals d’aquest mes tenen una reunió amb el departament per acabar de perfilar el projecte.

Aquestes cinc línies se sumarien a les altres dos que hi ha a la demarcació, que uneixen Lleida amb Cervera i Lleida amb Alfarràs. La de la capital de la Segarra (que té parada a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega) es va inaugurar a finals del 2014 i la d’Alfarràs (que passa per Torrefarrera, Rosselló, Alguaire i Almenar), a finals del 2015. El servei entre la capital del Segrià i Balaguer era previst que comencés durant la primavera del 2016, però fonts municipals van afirmar ahir que desconeixen el calendari d’implantació definitiu. Una cosa semblant va passar amb la línia fins a les Borges, que havia d’entrar en servei aquest any, tot i que finalment se’n va ajornar la inauguració fins al 2018 o 2019 segons les partides dels pressupostos, tal com va anunciar al març la conselleria, que va assegurar que a poc a poc s’hi anirien sumant línies depenent de la disponibilitat pressupostària. Es preveu que quan totes les de la demarcació siguin operatives, es puguin arribar a beneficiar del servei fins a 200.000 lleidatans.

tracking