SEGRE

MOBILITAT

Bellpuig reordena la circulació per augmentar la seguretat en el trànsit

Alguns carrers seran de sentit únic amb estacionament permès només en un costat

El carrer Isabel Casanovas de Bellpuig.

El carrer Isabel Casanovas de Bellpuig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bellpuig posarà en marxa en els propers mesos una nova ordenació del trànsit per millorar la mobilitat i augmentar la seguretat. Afectarà principalment la perifèria d’aquesta localitat, les zones de creixement dels últims anys com l’entorn del Centre d’Atenció Primària (CAP) i l’institut.

Entre algunes de les vies en les quals es modificarà la circulació hi ha els carrers Isabel de Casanovas, que va des de la plaça Ramon Folch fins a l’antiga N-II; Diputació, Bormio, Pau Casals i Alcalde Sala. L’alcalde, Salvador Bonjoch, va explicar aquest diumenge que la majoria són actualment vies de doble sentit de circulació amb estacionament a tots dos costats, fet que dificulta la circulació.

Amb aquesta regulació passaran a ser vies de sentit únic amb estacionament permès només a un costat. Bonjoch va destacar que “en una meitat del carrer es podrà aparcar al costat esquerre i a l’altra, al costat dret perquè els cotxes es vegin obligats a reduir la velocitat ja que hauran de fer unes esses”, i va afirmar que la velocitat a Bellpuig és limitada a 30 km/h, però “són pocs els conductors que respecten la normativa”.

Les modificacions en la circulació les han proposat tècnics especialitzats que han elaborat un estudi sobre mobilitat. L’alcalde va avançar que en els propers dies convocarà reunions amb els veïns afectats perquè donin les seues opinions i en cas de ser possible, incorporar les seues demandes i necessitats a la nova ordenació.

L’objectiu final és “aconseguir un repartiment més equilibrat del nombre de vehicles per augmentar la fluïdesa i la seguretat en el trànsit”. D’altra banda, l’ajuntament de Bellpuig delegarà la gestió i recaptació de les sancions d’aparcament del municipi a la Diputació de Lleida, que fins ara havia estat en mans d’una empresa privada.

tracking