SEGRE

SUCCESSOS

Es cremen 1.200 metres quadrats d'una nau industrial a la Val d'Aran

Al municipi de Les, propietat del Conselh i utilitzada per emmagatzemar el cartró del servei de recollida de la Val || Els Pompièrs desconeixien les causes del foc

Els Pompièrs d’Aran van treballar durant la tarda per extingir el foc de la nau.

Els Pompièrs d’Aran van treballar durant la tarda per extingir el foc de la nau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incendi va calcinar aquest dilluns al migdia una nau industrial de 1.200 metres quadrats al municipi de Les (Val d’Aran), situada a la zona nord al costat de l’N-230. Es tracta d’una de les naus de l’antiga serradora de Cafisa, ara propietat del Conselh Generau d’Aran. La nau servia actualment com a dipòsit de cartró del servei de recollida de tota la Val.

El foc no va danyar l’estructura de l’edifici que era de ferro i maó, malgrat que sí que va afectar una de les façanes i el sostre de la nau, que era d’uralita. A la zona van acudir quatre dotacions dels Pompièrs d’Aran, que van treballar durant hores per controlar l’incendi.

El sostre de la nau s’haurà de retirar per tècnics especialistes al ser d’uralita

Els Mossos van establir un perímetre de seguretat al ser a prop de la carretera d’accés a Les per la zona nord. A les 20.05 hores, els Pompièrs van donar per extingit el foc tot i que s’hi va quedar una dotació de guàrdia durant la nit per evitar que la gent entrés a la zona i per remullar la nau.

Així mateix, com que es tracta d’un sostre d’uralita, previsiblement s’haurà de portar a terme una descontaminació de la zona i obligarà a retirar la uralita del sostre a través d’una empresa especialitzada en aquests materials a través del Conselh Generau d’Aran, titular de la nau. Els Pompièrs van posar tanques a la zona per evitar el pas de gent, van explicar. Aquest dilluns encara es desconeixien les causes de l’incendi i els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per aclarir-les.

El tinent d’alcalde de Les, Andreu Cortés, va apuntar que els tècnics del Conselh hauran de revisar l’estructura perquè la càrrega calòrica va ser molt elevada i “encara que sembli que no està afectada probablement caldrà actuar-hi”, va dir. Cortés va recordar que durant anys no s’ha portat a terme cap actuació de manteniment en aquesta nau i “en diverses ocasions s’ha avisat el Conselh de la perillositat d’acumular tant cartró”, va concloure.

tracking