SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Satisfacció al nord del Segrià, que demana prolongar l'autovia fins a Osca

Reunió al setembre amb el ministre per abordar també millores a l’N-230

Un pas per a fauna en el tram de zona de protecció d’aus, on l’autovia transcorre en un desmunt.

Un pas per a fauna en el tram de zona de protecció d’aus, on l’autovia transcorre en un desmunt.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obertura de l’A-14 entre Lleida i Rosselló era aquest dilluns motiu de satisfacció entre els ajuntaments en el traçat de l’N-230, que van valorar disposar d’una alternativa ràpida i segura a la congestionada carretera nacional entre la capital i Almenar. Tanmateix, van subratllar la necessitat de prosseguir les obres fins a Osca per evitar embussos a Alfarràs.

A aquesta reivindicació pràcticament unànime s’afegeixen les de municipis que insisteixen a reclamar millores que no han estat ateses o bé recuperar actuacions que Foment va suprimir del projecte original per reduir costos.

El primer tinent d’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, va assenyalar que l’A-14 “reforça la capitalitat” del municipi i va insistir a reivindicar la connexió directa a través de la zona de Montcada per “redistribuir” el trànsit d’entrada i sortida de la ciutat. El primer edil de Torrefarrera, Jordi Latorre, va apuntar que hi ha hagut millores per evitar que la pluja inundi finques i va apuntar que l’autovia millora les comunicacions del parc empresarial de la localitat.

Josep Abad, alcalde de Rosselló, insistirà a exigir a l’Estat l’accés directe a l’A-14 que constava en el projecte inicial i, d’altra banda, demanarà adequar el camí que facilita agafar-la a Alguaire. El seu homòleg a aquesta localitat, Antoni Perea, va assenyalar que l’A-14 “pacificarà el trànsit” a la zona i va apuntar que l’aeroport “queda ara a 4 minuts de Lleida”.

L’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, va dir que “els veïns arriben ja a Lleida en 8 minuts” i va apuntar com a incògnita si l’autovia perjudicarà comerços de la travessia. L’alcalde d’Alfarràs, Kleber Esteve, tem un augment del trànsit i demana mesures de seguretat addicionals a l’espera del tram a Osca.

De la Serna va anunciar una reunió amb el president de la Diputació, Joan Reñé, per abordar la comunicació amb el Pirineu, i aquest va corroborar que està prevista per al setembre. Reñé va insistir en la necessitat d’un calendari d’obres tant per a l’A-14 com per a l’N-230 i executar obres amb celeritat en aquestes vies com a l’N-240.

Un pas per a fauna en el tram de zona de protecció d’aus, on l’autovia transcorre en un desmunt.

Un pas per a fauna en el tram de zona de protecció d’aus, on l’autovia transcorre en un desmunt.MAGDALENA ALTISENT

tracking