SEGRE

TRIBUNALS

El jutjat de Cervera imputa un home per haver torturat i abusat dels seus germans

Haurien estat sotmesos durant un llarg període de temps a càstigs físics, en què van arribar a ser lligats de peus i mans, i no ho van explicar a la mare per por || Dos noies també haurien patit tocaments

Imatge del jutjat de Cervera, encarregat de la instrucció dels fets.

Imatge del jutjat de Cervera, encarregat de la instrucció dels fets.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Cervera investiga un home acusat de torturar i abusar dels seus germans. Segons consta en una interlocutòria de l’Audiència de Lleida a la qual ha tingut accés aquest diari, l’individu hauria sotmès els germans durant un llarg període de temps a diferents càstigs físics i, a més, dos de les germanes també haurien patit tocaments íntims.

Les tortures haurien consistit en cops amb diversos instruments com carregadors i estris de cuina i les víctimes van ser fins i tot lligades de peus i mans en algunes ocasions.

Segons descriu el tribunal provincial lleidatà a l’escrit, l’acusat els hauria obligat a estar-se seminús a terra, a practicar exercicis físics fins a l’esgotament, els hauria introduït a la banyera amb aigua freda i, als nois, els hauria posat picant a la zona genital.

Estar-se despullats a terra, cops amb estris de cuina o exercici físic fins a l’esgotament

En les declaracions, les víctimes han coincidit en la manera, el temps i les circumstàncies en les quals l’investigat portava a terme les tortures, així com en el motiu, que no era cap altre que la por que li tenien, de manera que no van explicar a la seua mare el que passava. 

Després d’haver estat detingut, una cosa que hauria succeït fa més d’un any, es va decretar per a l’home presó provisional sense fiança. Malgrat tot, a finals de l’any passat, el jutjat va acordar la llibertat provisional sota el pagament d’una fiança total de 6.000 euros que ja hauria abonat, de manera que hauria sortit del centre penitenciari.

No obstant, té el passaport retirat i la sortida del territori nacional prohibida a l’espera del judici. L’acusat va presentar un recurs a l’Audiència per reduir a mil euros la fiança, però ha estat desestimat.

El tribunal considera els fets com a greus, que són motiu d’imputació i que poden portar aparellades “considerables penes”. A més, assegura que la seua capacitat econòmica permet satisfer-la.

dades i claus

  • 6.000 euros. És la fiança acordada per acordar la llibertat provisional a l’espera del judici després d’haver estat a la presó.
  • Les tortures. La interlocutòria de l’Audiència de Lleida defineix com a greus els fets i els detalla com a càstigs físics, cops amb estris de cuina, lligaments de peus i mans, semidespullar- los a terra, exercicis físics fins a l’esgotament, banys d’aigua freda o picant als genitals. A més, hauria fet tocaments a dos de les seues germanes.
  • Penes greus. Per tot plegat, el tribunal lleidatà assegura que la naturalesa dels delictes investigats podria derivar en la imposició de penes greus. A més, té en compte que les tortures van ser durant un llarg període de temps. 
tracking