SEGRE

PATRIMONI

Una línia elèctrica retarda les obres del temple de la Granja

Han de protegir el cablatge de la façana de l’església

Detall de la línia elèctrica.

Detall de la línia elèctrica.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs de reparació de la coberta de l’església de Sant Jaume de la Granja d’Escarp s’han ajornat perquè s’ha de protegir una línia elèctrica que es troba just a la façana del temple. Fonts del bisbat van informar aquest dimecres que els operaris es van desplaçar fins a la localitat per fer la planificació de l’obra i van veure que el cablatge no permetia aixecar la bastida que es necessita per a les obres i van sol·licitar a Endesa que s’hi desplacés per realitzar aquesta actuació.

L’elèctrica va informar que ja han rebut la petició, però que ara un tècnic de l’empresa haurà de viatjar fins a la Granja per veure si protegint el cablatge s’eliminarà el perill o si és necessària una altra actuació, que no van poder detallar al no tenir dades sobre la situació d’aquesta línia.

Des del bisbat confien a tenir una resposta d’Endesa d’aquí a una setmana per poder començar els treballs, que s’haurien d’haver iniciat durant aquesta setmana. Per la seua banda, l’alcalde, Manel Solé, va explicar que des de l’ajuntament intentaran mediar per aconseguir que les obres comencin com més aviat millor.

Preveuen una inversió d’uns 90.000 euros i consisteixen en la reparació de les teules danyades de la coberta per evitar filtracions a l’interior de l’església i el reforç de les bigues.

El consistori va aprovar la llicència d’obres a començaments d’aquest mes, encara que l’alcalde va apuntar que ells atorguen la llicència “salvant l’afectació de serveis”, que és responsabilitat del promotor de les obres, en aquest cas el bisbat. S’ha de recordar que el temple es troba tancat al públic des del mes d’abril i les misses se celebren al local parroquial.

tracking