SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Demanen 22 anys per al jove de la Seu que va intentar matar la seua ex

Va encastar el seu cotxe contra un altre a l’N-260 a Ribera d’Urgellet || La Fiscalia l’acusa d’intent d’homicidi i per les lesions als tres ocupants de l’altre vehicle

Vista del lloc on va tenir lloc l’accident la nit del 26 de juny de l’any passat a Ribera d’Urgellet.

Vista del lloc on va tenir lloc l’accident la nit del 26 de juny de l’any passat a Ribera d’Urgellet.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà el proper mes de setembre un veí de la Seu d’Urgell que fa un any va intentar matar la seua exparella envestint amb el seu cotxe un altre mentre circulava per l’N-260 a l’altura de Ribera d’Urgellet, fets pels quals la Fiscalia demana que sigui condemnat a prop de 22 anys de presó.

Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, l’acusat, Diego P.D., de 24 anys, no acceptava que la seua exparella hagués trencat la relació que van mantenir durant un any i tres mesos. Després que aquesta cessés, els dos van quedar per “acomiadar-se definitivament”, segons el pretext que li va donar a la jove.

La Fiscalia assenyala que el jove va voler acabar amb la vida de la seua exparella al no acceptar la ruptura

Sobre les deu de la nit del 26 de juny de l’any passat, l’acusat va recollir la seua exparella i es van dirigir els dos al cotxe d’ell a l’N-260 en direcció a Adrall. En un moment donat, a l’altura de Ribera d’Urgellet, el processat “va accelerar injustificadament” el vehicle mentre la seua exparella li deia “estàs boig, no ho facis, no facis això”, va envair el carril contrari i va impactar contra un tot terreny ocupat per tres persones.

A causa de la col·lisió, l’acusat i la seua exparella, de 22 anys, van resultar ferits de gravetat, motiu pel qual van haver de ser ingressats a l’hospital de la Seu. Els ocupants de l’altre turisme, que va aconseguir evitar una col·lisió frontal, també van resultar ferits de diversa consideració i reclamen 19.700 euros pels danys causats.

La Fiscalia considera que el jove, veí de la Seu i originari de Sevilla, és responsable d’un delicte d’intent d’homicidi, motiu pel qual demana que se’l condemni a nou anys i onze mesos de presó, a més de no poder atansar-se a la seua exparella durant el mateix temps de la condemna.

Així mateix, sol·licita dotze anys de presó per tres delictes de lesions (als ocupants de l’altre vehicle) i el pagament d’una multa de 10.800 euros per dos delictes de danys. Està previst que el judici se celebri el 19 i 20 de setembre a l’Audiència.

“Hem d’acabar junts, si no ets meua, no seràs de ningú” La Fiscalia no té cap dubte que la intenció del jove, que va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra el mateix dia de l’accident, era acabar amb la vida de la seua exparella. Segons l’escrit d’acusació, una vegada el jove va accelerar per envestir l’altre vehicle, la seua exparella va intentar posar-se el cinturó de seguretat i llavors aquest li va dir: “No te’l posis, que serà millor, que serà més ràpid.” En el mateix instant que la víctima va aconseguir posar-se’l, el processat es va senyar mentre exclamava: “Que sigui el que Déu vulgui, hem d’acabar junts, si no ets meua, no ets de ningú.” Tot seguit, va envair el carril contrari i va impactar contra un altre vehicle. La jove, que va sol·licitar una ordre de protecció, va estar nou dies hospitalitzada i pateix seqüeles arran de l’accident. L’acusat també va patir ferides de gravetat, ja que els dos van quedar atrapats dins del vehicle.

tracking