SEGRE

FAUNA

L'atac d'un ós va causar la mort d'ovelles a Lladorre

Van morir 169 animals al Pallars i 40 més a França || El plantígrad va atacar-ne una i la resta van morir després d’una estampida

Els tècnics que ahir van inspeccionar la zona per conèixer la causa de la mort.

Els tècnics que ahir van inspeccionar la zona per conèixer la causa de la mort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un ós va causar la mort a un total de 209 ovelles, de les quals 169 es van estimbar per la cresta d’una muntanya de Lladorre, al Pallars Sobirà, per un pendent de 200 metres d’altura i al límit fronterer amb França, segons el seguiment fet per especialistes de l’equip de seguiment de l’ós a França i Agents Rurals de Catalunya.

“Els gossos rastrejadors van detectar molt ràpidament la presència de l’ós a la zona francesa”, van explicar aquest dijous tècnics presents a la inspecció de la zona. A més, van apuntar que en una ovella van trobar cabell d’ós i esquinços provocats per aquest gran depredador.

L’informe que van dur a terme tècnics francesos i ramaders determina que en total l’incident va afectar 209 ovelles i que l’atac es va produir al vessant francès de la muntanya i a només una ovella, la nit de diumenge a dilluns. La resta d’animals es va espantar i es va produir l’estampida per la zona del Paratge Ribereta, i van caure al buit a la part catalana.

Els animals pertanyien a un ramat francès sense vigilància de pastors ni comptava amb la protecció de gossos. Membres de l’executiu francès van confirmar aquest dijous que assumiran els danys ocasionats als ramaders.

tracking