SEGRE

ENSENYAMENT POLÈMICA

Expedient a la directora del col·legi de Montferrer per infracció “lleu”

Ensenyament l’obre després d’investigar l’escola durant tres mesos || Un procés polèmic que ha ocasionat protestes de famílies i tensions entre els docents

Famílies de 50 alumnes del col·legi van rebutjar portar-los a classe un dia com a protesta el 30 de maig.

Famílies de 50 alumnes del col·legi van rebutjar portar-los a classe un dia com a protesta el 30 de maig.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Ensenyament obrirà un expedient disciplinari a la directora de l’escola Rosa Campà de Montferrer, després de tres mesos en què ha recollit informació sobre el funcionament del centre i ha detectat infraccions que considera de caràcter lleu. Així ho van corroborar ahir fonts pròximes al procés, que van indicar que la conselleria haurà de decidir ara si amonesta o sanciona responsable del col·legi. La investigació sobre presumptes irregularitats ha ocasionat tensions entre el personal que s’han traduït en baixes laborals i s’han estès als familiars d’alumnes, que van organitzar una protesta el mes de maig passat.

La decisió d’Ensenyament arriba quan l’associació de mares i pares d’alumnes (Ampa) amenaçava amb noves mobilitzacions per exigir celeritat en el procés. Fins a la resolució de l’expedient disciplinari no està prevista cap mesura cautelar a la directora del centre. El seu advocat, Pau Simarro, va afirmar que les infraccions que se li atribueixen són haver tingut com a professora en pràctiques una alumna de la Universitat d’Andorra “sense tenir competència, segons Ensenyament, per firmar un conveni d’aquest tipus” i per no celebrar eleccions al consell escolar durant el curs passat, una cosa en la qual també discrepa. “Sí que es van fer”, va dir, mentre que l’associació de mares i pares (Ampa) va apuntar que no hi va haver votacions a l’haver-se presentat només llistes úniques.

L’entitat, per la seua part, ha dirigit una carta al departament d’Ensenyament en la qual qualifiquen d’“injusta” l’obertura de l’expedient disciplinari. Ho atribueixen a “excuses” que busquen “una sortida digna al ridícul” de la conselleria a Lleida i asseguren que el departament “va coaccionar” la directora per tal de “provocar la seua renúncia”.

Tant partidaris de la directora com persones crítiques amb ella han afirmat en els últims mesos haver patit pressions en el marc d’aquesta polèmica i algun docent ha demanat el trasllat a un altre centre per al curs vinent. L’Ampa va veure la investigació com un suposat atac al model educatiu del col·legi, basat en el projecte Escola Nova 21, mentre que Ensenyament sempre ha rebutjat aquesta acusació.

tracking