SEGRE

PATRIMONI

Nou enllumenat per al temple gòtic de Sant Pau d'Anglesola

Instal·laran leds per substituir l’antiga il·luminació de l’interior

L’església de Sant Pau de Narbona va ser edificada sobre un temple anterior del segle XII.

L’església de Sant Pau de Narbona va ser edificada sobre un temple anterior del segle XII.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Anglesola renovarà l’enllumenat interior del temple d’estil gòtic tardà dedicat a sant Pau de Narbona. L’alcaldessa, Rosa Maria Mora, va explicar que “l’actual està molt deteriorat, per la qual cosa el substituirem amb tecnologia led”, i va destacar que això permetrà estalviar energia. Va afegir que el consistori només exerceix com a gestor d’aquesta actuació, que sufraguen l’Institut d’Estudis Ilerdencs, el bisbat de Solsona i la parròquia.

La nova il·luminació ha sortit a concurs amb un pressupost de més de 64.000 euros. El consistori espera poder adjudicar-la a l’agost per començar les obres al setembre. Els treballs tenen un termini d’execució de tres mesos.

El descobriment de relíquies a l’interior de la Vera Creu ha atret més visitants al temple

Val a recordar que l’església de Sant Pau de Narbona ha guanyat visitants en els últims anys després de descobrir-se que la Vera Creu del segle XIV conté a l’interior una altra creu del segle XII amb relíquies que podrien procedir de Terra Santa.

Segons els experts, és una creu única a Catalunya i similar a la de Santiago de Compostel·la. El temple, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, va ser construït al segle XVI amb una única nau i capelles laterals sobre un temple anterior del segle XII.

tracking