SEGRE

SERVEIS

Renoven el col·lector d'aigües residuals de la Canaleta de Tàrrega

Vista de la zona Nord de Tàrrega des del parc de Sant Eloi.

Vista de la zona Nord de Tàrrega des del parc de Sant Eloi.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Tàrrega iniciarà en les properes setmanes la renovació del col·lector que recull les aigües residuals de la zona nord de la ciutat. Suposarà substituir 1.200 metres de conduccions des del polígon de la Canaleta, que inclouen l’àrea urbana des de la part nord del carrer Sant Pelegrí fins al parc de Sant Eloi.

Inspeccions a la canonada van detectar patologies causades pel pas del temps, per la qual cosa s’ha optat per substituir-la. Segons l’edil d’Urbanisme, Martí Pijuan, el col·lector tindrà més capacitat i serà de polietilè, en lloc de formigó.

Les obres costaran més de 200.000 euros i suposaran poques afectacions als veïns

El pressupost supera els 200.000 euros i els treballs obligaran a aixecar rases amb poques afectacions als veïns, ja que el traçat discorre bàsicament per sectors urbanístics encara no desenvolupats.

En el tram sota la línia ferroviària Lleida-Manresa es repararà el tub actual per evitar cavar rases i suspendre la circulació de trens. Pijuan va explicar que mentre durin les obres el col·lector no quedarà inactiu, ja que la nova canalització s’anirà col·locant en paral·lel a l’actual.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Agrovial SA, que va portar a terme recentment les obres de millora del Pla del Reguer.

tracking