SEGRE

MUNICIPIS

Agramunt invertirà un milió en la xarxa d'aigua per evitar problemes

Gairebé 450.000 € procediran de l’ACA i el consistori busca com finançar la resta, inclòs el rebut || Nova planta potabilitzadora, renovació de la xarxa i dipòsits

L’alcalde va presentar ahir el projecte per a la renovació de la xarxa de proveïment i els dipòsits.

L’alcalde va presentar ahir el projecte per a la renovació de la xarxa de proveïment i els dipòsits.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va anunciar aquest dilluns la inversió durant el pròxim any i mig d’un milió d’euros en la construcció d’una nova planta potabilitzadora, a renovar bona part de la xarxa de distribució de l’aigua fins als nuclis agregats del municipi i a tapar tots els dipòsits.

Solé va destacar que “aquesta actuació permetrà portar aigua de molta qualitat des d’Agramunt a tots els nuclis agregats, a excepció d’Almenara, que a l’haver de travessar la serra comptarà amb un sistema independent”. L’objectiu final és, segons va apuntar el primer edil, “poder garantir un servei d’aigua potable a tot el municipi”.

L’aigua és apta per al consum si es bull durant 10 minuts, si no, caldrà esperar que millori

Pel que fa al finançament del projecte, de moment compta amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que ascendeix a 447.000 euros. L’alcalde va dir que és possible que part de l’import reverteixi en la facturació dels veïns com a “manteniment”.

En aquest sentit, Solé va recordar que “en els darrers sis anys a Agramunt no s’ha incrementat el preu de l’aigua i tenim les tarifes més baixes de la província”. Malgrat tot, va assegurar que “l’increment serà progressiu i no desmesurat”.

Val a recordar que la concessió del servei municipal d’aigua amb l’empresa Cassa no finalitza fins al 2027. Es va atorgar l’any 2002 per un termini de vint-i-cinc anys. L’ajuntament d’Agramunt va redactar fa un any un pla director a llarg termini amb la finalitat d’anar renovant les instal·lacions i que aquestes no fossin obsoletes quan finalitzi la concessió amb l’actual empresa adjudicatària del servei.

Aconsellen als veïns de Mafet no beure de l’aixeta El centenar de veïns de Mafet, nucli agregat d’Agramunt, van rebre fa una setmana una recomanació de no beure aigua de l’aixeta ni utilitzar-la per cuinar al contenir uns nivells alts microbiològics (matèria orgànica), segons van confirmar aquest dilluns des de la concessionària Cassa i des de l’ajuntament. La companyia va apuntar que “els usuaris poden consumir l’aigua si abans la bullen durant 10 minuts”. Fonts de Cassa van explicar que per solucionar la incidència en els últims dies han augmentat la cloració de l’aigua i han renovat la dels dipòsits amb la procedent del canal d’Urgell. Per la seua part, l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va assegurar que es tracta d’un cas “puntual” i “esperem tornar a la normalitat ben aviat”. De fet, aquest dilluns esperaven rebre noves anàlisis de l’aigua. Tant des de l’empresa com el mateix alcalde van explicar que aquests nivells alts microbiològics són ocasionats per tenir el dipòsit destapat, i a aquest fet cal sumar-hi les altes temperatures d’aquest estiu. El primer edil va indicar que “la solució passaria per tapar el dipòsit”, ja que tant el de Mafet com els de la resta dels nuclis agregats estan descoberts, fins i tot el d’Agramunt, però va apuntar que “no té sentit portar a terme ara una actuació d’urgència”.

tracking