SEGRE

INFRAESTRUCTURES

La C-14 a Tres Ponts, segura contra la caiguda de roques a l'espera del túnel

El territori valora positivament la instal·lació dels cinc trams de xarxes de protecció || Adjudicada la direcció de les obres de millora integral del traçat

Un operari instal·lant pantalles dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost.

Un operari instal·lant pantalles dinàmiques per evitar la caiguda de roques a la C-14 entre Organyà i Montant de Tost.DEPARTAMENTO DE TERRITORIO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els treballs per millorar la seguretat a la carretera C-14 a la zona de Tres Ponts entre Organyà i Montant de Tost, a l’espera de construir el túnel, han arribat a la fi. Fa poc més d’una setmana que ha finalitzat la instal·lació dels cinc nous trams de xarxes de protecció i de pantalles dinàmiques (voladisses), que se sumen a les ja instal·lades en fases anteriors, però que no eren suficients per evitar la caiguda de roques en aquest tram de muntanya.

La valoració d’aquests primers dies és totalment positiva. L’alcalde d’Organyà, Celestí Vilà, un dels municipis en els quals la població s’ha mobilitzat més per reclamar la construcció del túnel, ha admès que la col·locació d’aquestes noves barreres “ha evitat els despreniments sobre la carretera que es produïen cada vegada que plovia amb intensitat a la zona”. “La circulació ara és més segura i això beneficia tota la comarca”, va apuntar el primer edil.

L’obra ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros. Malgrat això, la solució definitiva encara està per arribar. La Generalitat va adjudicar a finals del mes de juny passat les obres per construir el túnel, d’1,3 quilòmetres de longitud, per un import de 35,4 milions d’euros.

Aquests treballs seran a càrrec de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per Acciona i Copcisa, que es faran càrrec de la remodelació d’un tram de tres quilòmetres de la C-14. Es preveu que els treballs comencin durant aquesta tardor i s’allarguin fins a finals del 2020.

Així mateix, el departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adjudicat també tres contractes més que estan relacionats amb la millora integral del traçat de Tres Ponts. Es tracta del contracte per a la direcció de les obres, que serà a càrrec de la firma Paymacotas Catalunya AIE, per un import d’1.057.369 euros (sense l’IVA).

També el contracte de serveis per a l’assistència tècnica per a la coordinació de la seguretat i salut dels treballs, per un import de 164.124 (sense l’IVA), per a SGS Tecnos SAU. I, finalment, el contracte per a l’assistència tècnica de control de qualitat de les obres, per a la UTE Applus Norcontrol SLU & Instituto de Auscultación Estructural i Medio Ambiente SL, per 270.827 euros (sense l’IVA).

tracking