SEGRE

INDÚSTRIA

La Generalitat dóna quinze dies a Sort per regularitzar connexions il·legals

Al Museu, i fins tres mesos a la piscina i el pavelló, o obrirà un expedient

La piscina i el poliesportiu de Sort.

La piscina i el poliesportiu de Sort.O. F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Empresa i Coneixement preveu enviar entre avui dijous i demà un requeriment a l’ajuntament de Sort perquè regularitzi les connexions elèctriques del Museu de les Papallones de Pujalt, així com les de les instal·lacions de la piscina municipal i del pavelló poliesportiu, després que es fes públic durant l’últim ple municipal que el subministrament elèctric dels tres equipaments procedeix de connexions il·legals.

Fonts de la conselleria van assenyalar que es requerirà al consistori que condicioni la connexió de llum al Museu de les Papallones en un termini màxim de quinze dies. En cas que no sigui així, la Generalitat enviarà un tècnic al lloc perquè constati les circumstàncies de la connexió, després de la qual cosa s’aixecarà una acta i s’iniciarà un expedient sancionador.

El mateix succeirà, segons les seues previsions, amb les connexions del pavelló i les piscines, si bé en aquest cas els terminis van dels quinze dies als tres mesos, ja que Indústria considera que en aquest cas els expedients tenen una complexitat més gran.

Les fonts consultades van rebutjar parlar dels imports de les possibles sancions, encara que, segons la normativa en què es basi l’expedient (a través de la llei 9/2014, de Seguretat Industrial, o a través de la llei Elèctrica), es preveuen sancions per infraccions lleus de fins a 5.000 euros; si són greus, s’eleven de 5.000 a 100.000 euros, i si són molt greus, poden superar el milió.

L’ajuntament vol normalitzar la situació sense arribar a les multes L’ajuntament de Sort ha mostrat la seua predisposició a regularitzar la situació de les tres connexions elèctriques il·legals en el menor termini possible i sense arribar a l’expedient sancionador, encara que quedarà condicionat per les disponibilitats econòmiques de les arques municipals. De fet, segons va transcendir durant un ple municipal la setmana passada, el consistori ja ha posat fil a l’agulla per normalitzar aquesta situació. El Museu no té comptador, mentre que la piscina agafa l’electricitat del poliesportiu i aquest utilitza un comptador d’obra.

tracking