SEGRE

FINANCES

Les Borges demana als bancs 600.000 € per a obres en carrers la tardor vinent

Especialment l’avinguda Francesc Macià i el camí del Cementiri Vell, entre d’altres

Imatge d’arxiu de l’avinguda Francesc Macià.

Imatge d’arxiu de l’avinguda Francesc Macià.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques recorre al crèdit per poder afrontar projectes urbanístics “necessaris per a la ciutat”, segons va explicar el primer edil, Enric Mir. L’alcalde va assenyalar que en el ple d’avui dijous s’aprovarà la sol·licitud d’un préstec de poc més de 600.000 euros per finançar les obres de la primera fase de l’avinguda Francesc Macià, una de les principals entrades a la capital de les Garrigues, que compta amb un pressupost de 275.176 euros.

Així mateix, Mir va apuntar que amb aquest crèdit es podran afrontar obres del Pla de barris i evitant problemes de tresoreria. Mir va assenyalar que finalment s’ha aconseguit un acord amb els veïns de l’avinguda Francesc Macià i aquesta mateixa tardor s’iniciaran les obres per millorar la via, que compta amb una zona enjardinada, per a la substitució de l’enllumenat públic i per augmentar els espais verds.

“S’executarà el costat dret de l’avinguda des del CAP fins al consell de les Garrigues i això permetrà disposar d’un accés molt més modern i segur”, va dir. No obstant, Mir va assegurar que s’ha descartat fer un carril bici, tal com inicialment s’havia plantejat.

Precisament, va apuntar que els veïns no veien gaire oportú crear el carril bici en aquest costat i, a més, podia generar algun problema de seguretat, “per la qual cosa, de moment, s’ha deixat aparcat per a la segona fase de les obres i s’estudiarà adaptar-lo al marge esquerre de la via”, va dir.

Amb aquest préstec també es preveu tirar endavant les obres de millora del camí del Cementiri Vell, que va del canal a la part alta de la població. En aquest sentit, es preveu eixamplar la via, crear una zona verda per als vianants i millorar la canalització de les aigües pluvials. Les obres s’iniciaran a la tardor, quan no hi hagi afectacions en el regadiu.

tracking