SEGRE

TRÀNSIT

Més de 1.300 camions, amb descomptes en el peatge de Fraga a Alfajarín

Un 17% del trànsit de l’AP-2 són camions. A l’N-II, un 66%.

Un 17% del trànsit de l’AP-2 són camions. A l’N-II, un 66%.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conveni entre la concessionària de l’AP-2, Abertis, el Govern d’Aragó i el ministeri de Foment per alleujar el trànsit de l’N-II entre Fraga i Alfajarín a través de bonificacions en els peatges als camions beneficia cada dia uns 1.300 conductors de vehicles pesants, segons dades facilitades per l’adjudicatària del servei. En concret, al llarg de l’any passat van utilitzar aquest tram aragonès de l’autopista un total de 2.600 vehicles pesants i la meitat es van beneficiar dels descomptes.

Segons el conveni, el descompte s’eleva al 75 per cent del peatge quan els vehicles cobreixen un dia els trajectes d’anada i tornada entre Fraga i Alfajarín, mentre que assoleix el 100% en el cas dels trajectes interns entre Alfajarín i Pina de Ebro.

Malgrat tot, aquests descomptes no acaben d’alleujar el trànsit de la carretera N-II en aquest tram, ja que, segons dades del 2015 del ministeri de Foment (els últims disponibles), la carretera va registrar un trànsit mitjà diari de 7.830 vehicles, dels quals 5.145 van ser camions (un 66% del total).

En canvi, a l’AP-2 van circular a l’altura de Bujaraloz 12.434 vehicles i tan sols un 17,7% (2.202) van ser camions. S’ha de remarcar que el tram de Fraga a Alfajarín és l’únic de tot el corredor de la carretera N-II entre Barcelona i Madrid que no està desdoblat. La resta és autovia (A-2).

tracking