SEGRE

FINANCES

Solsona va tancar el 2016 amb superàvit de 293.120 euros i la meitat s'invertirà

El ple debat avui divendres destinar un total de 140.000 € a nous projectes aquest any

Imatge d’arxiu del ple de Solsona del mes de maig.

Imatge d’arxiu del ple de Solsona del mes de maig.A. SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Solsona va tancar l’exercici 2016 amb un superàvit de 293.120 euros i el consistori debat avui divendres en el ple disposar de la meitat de la tresoreria per a inversions financeres “sostenibles” al llarg del pròxim exercici i per reduir el deute públic. De fet, l’equip de govern debatrà una modificació de crèdit per incorporar als pressupostos 157.500 euros del romanent de tresoreria.

Les principals actuacions es preveuen per al camí del cementiri, amb 50.000 euros; millores al magatzem municipal, amb 33.000 euros; obres als equipaments esportius, amb 26.000 euros; l’adquisició de maquinària per a la brigada municipal, amb 11.500 euros, i augmentar la partida per a conservació viària i obres, amb 20.000, entre d’altres, fins a uns 140.000 euros (un 48%).

L’edil d’Hisenda de l’ajuntament, Ramon Xandri, va assenyalar que el deute del consistori és del 49,49% dels ingressos corrents. El ple també debatrà l’increment de sous de l’1 per cent i finançar la compra de fons de la biblioteca amb una subvenció de 10.000 euros.

Incorporen la figura de l’hereu i els fadrins a les festes L’ajuntament de Solsona debatrà la modificació del reglament de protocol, honors i distincions, tal com s’havia compromès a fer arran de la decisió de no participar en la processó del Corpus. A més, l’equip de govern aprofita per incorporar-hi la referència a la nova figura de l’hereu i els fadrins, que a partir de la pròxima festa major acompanyaran la pubilla i les donzelles d’honor municipal. Albert Colell, porter del club de futbol de Solsona, serà el primer hereu de les festes.

tracking