SEGRE

JUSTÍCIA

Vint-i-set anys de presó per a 'narcos' detinguts amb èxtasi a les Borges

Set condemnats que sumen aquesta pena, a més d’una multa de 430.000 euros

Pastilles d’èxtasi.

Pastilles d’èxtasi.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Saragossa ha condemnat una xarxa integrada per set narcotraficants, entre els quals un és veí de les Borges Blanques, a un total de vint-i-set anys i tres mesos de presó per un delicte contra la salut pública després que els fos confiscat, en un garatge de la capital de les Garrigues, gairebé un quilo d’MDMA, conegut com a èxtasi, entre altres substàncies.

A més, entre tots plegats també hauran d’abonar una multa de 430.000 euros. Els fets es remunten a l’octubre del 2015, quan la Policia Nacional investigava una important organització dedicada al tràfic de drogues en el conjunt de l’Estat.

En unes escoltes telefòniques, es va descobrir l’existència de diversos grups delictius, entre els quals n’hi havia un d’assentat a Saragossa que havia de realitzar un viatge a la província de Lleida per fer provisió de substàncies estupefaents. Al tenir coneixement de la data i el lloc, es va muntar un dispositiu policial que va seguir dos vehicles dels suposats narcotraficants fins a un garatge de les Borges Blanques.

Allà, els agents van detenir els ocupants dels turismes i també van trobar dos persones més, entre les quals el veí de la capital de les Garrigues, que sortien de l’ascensor amb una bàscula i una bossa amb 986 grams d’MDMA, amb un valor al mercat il·legal superior als 51.000 euros. Al garatge també es trobava un altre dels acusats, que en aquell moment comptava 5.100 euros que acabaven d’entregar-li els ocupants dels vehicles. Un dia després es va detenir el setè narcotraficant.

A més, els agents, en diferents escorcolls a Saragossa, també van confiscar diverses quantitats d’altres drogues, com ara haixix, cristall, speed, cocaïna, marihuana i cànnabis, destinades a la comercialització.

En el judici, els set acusats van reconèixer els fets. Sis, entre els quals el veí de les Borges, van ser condemnats cada un a tres anys i deu mesos de presó per un delicte contra la salut pública, a quatre mesos més per pertinença a grup criminal i a una multa de 70.000 euros. Al setè acusat se li van imposar dos anys i tres mesos de presó i una multa que ascendeix als 10.000 euros.

les claus

  • 986 grams. És la quantitat d’èxtasi trobada a les Borges Blanques.
  • Agafats ‘in fraganti’. Sis dels set condemnats van ser agafats in fraganti pels agents de la Policia Nacional, gràcies a intervencions telefòniques, quan traficaven amb droga en un garatge de les Borges Blanques. Allà mateix es van confiscar gairebé un quilo d’èxtasi i més de 5.000 euros.
  • Altres substàncies. A més de l’èxtasi decomissat a la capital de les Garrigues, durant l’operació també es van trobar en diferents domicilis diverses quantitats d’altres tipus de droga, així com instruments per al mercadeig.

tracking