SEGRE

ENERGIA POLÈMICA

La Generalitat veu injustificat recuperar la MAT del Pallars

La conselleria recorda que el projecte no figura en els plans de l’Estat fins al 2020 || El projecte haurà de recollir la seua opinió

Pancarta i ninot de protesta apareguts el 2012 al Jussà.

Pancarta i ninot de protesta apareguts el 2012 al Jussà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Empresa i Coneixement es va pronunciar ahir finalment sobre la recuperació per part de Red Eléctrica (REE) del projecte de la MAT del Pallars i va avançar que no el veu justificat. En concret, fonts del departament que dirigeix Santi Vila van assenyalar que, després d’analitzar la declaració favorable d’impacte ambiental expedida pel Govern central sobre la subestació d’Isona, no han constatat cap element que avali que aquesta infraestructura sigui ara necessària. Val a assenyalar que el document, publicat dimarts passat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), inclou la subestació però renuncia per ara a construir els 147 quilòmetres de cables que requereix la MAT entre Penyalba i Isona. Tanmateix, la planificació elèctrica de l’Estat posposa el conjunt de la infraestructura més enllà del 2020. La Generalitat no veu clar per què ara Red Eléctrica de España planteja construir la subestació d’Isona i no la considera necessària. Quan REE va tramitar fa uns anys el projecte de la MAT, ja va tenir el rebuig de la Generalitat. La conselleria haurà de pronunciar-se en el tràmit d’informació pública del projecte de subestació i ho farà en contra.

El primer projecte, presentat davant del Govern central a la dècada dels 90, va comptar amb la fèrria oposició dels municipis de Lleida i Osca afectats. La Generalitat, per la seua banda, també es va posicionar en contra del projecte en aquell moment, en el tram referit a la part catalana, si bé el vistiplau correspon al Govern central, perquè es tracta d’una línia elèctrica entre Aragó i Catalunya.

El projecte de la subestació s’ha avançat al de la resta de la línia (de 400 kV), de cent quaranta-set quilòmetres en total.

Els opositors ja dissenyen les protestes en contra de la línia? La recuperació del projecte per a l’estació d’Isona, fet públic a través de la declaració d’impacte ambiental, ha encès ja les alarmes entre els municipis afectats i la plataforma opositora, que ja prepara mobilitzacions.

tracking