SEGRE

AEROPORT LÍNIES DE NEGOCI

Alguaire opta a acollir l'exhibició aèria de la Mercè, que atreu milers d'espectadors

L’empresa que organitza la Festa al Cel, que va deixar la capital catalana el 2013, planteja l’aeroport de Lleida al descartar-se Santa Susanna || La Generalitat ho estudia però dubta que sigui per a aquest any.

Imatge d’arxiu del Lleida Air Challenge en una passada edició.

Imatge d’arxiu del Lleida Air Challenge en una passada edició.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’aeroport d’Alguaire s’ha convertit en un ferm candidat a allotjar la Festa al Cel, el festival aeri que es va celebrar durant anys a Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè i que aquest any havia de traslladar-se a Santa Susanna, al Maresme. La Generalitat va comunicar la setmana passada a l’empresa organitzadora, Estudio Brainstorm, la impossibilitat que l’esdeveniment aeri se celebri a la població costanera per motius de seguretat, ja que l’afluència a aquest espectacle es compta per milers de persones. El director del festival, Daniel Ventura, va explicar ahir que la seua empresa està vinculada a l’organització de l’Air Challenge a l’aeroport de Lleida, per la qual cosa va plantejar durant la reunió de la setmana passada la possibilitat de traslladar a Alguaire també la Festa al Cel.

Ventura va dir que els festivals aeris que se celebren a Europa en equipaments aeroportuaris poden arribar a un públic de 30.000 persones. Va afegir que la seua empresa té tot a punt per a la celebració (amb referència al cartell) i que si se celebra a Alguaire els permisos no serien excessius. La Generalitat, per la seua part, va assenyalar que estudiarà aquesta proposta. Fonts de la conselleria de Territori, de la qual depèn Aeroports de Catalunya, van assenyalar que parlaran amb l’empresa sobre aquesta possibilitat. Tanmateix, van afegir que en qualsevol cas no seria per a l’edició del setembre del 2017, sinó per a més endavant. L’empresa Estudio Brainstorm considera que l’aeroport d’Alguaire reuneix les condicions de seguretat i accessos per allotjar un festival d’aquesta magnitud. Segons va publicar ahir La Vanguardia, l’edició del 2017 del festival aeri ja té tancada la participació de les millors patrulles acrobàtiques del món, amb els homes voladors de Jetman Dubai i el monopatí propulsor aquàtic Flyboard Air de Franky Zapata. El 2013 el festival va deixar de fer-se a Barcelona, segons l’organitzador, per qüestions vinculades a Aena i a l’espai aeri de l’aeroport del Prat. Aquell any no es va celebrar i el 2014 i el 2015 es va traslladar a Mataró, que també va deixar el 2016. Ara podria traslladar-se a Lleida aquest any o el vinent.

tracking