SEGRE

ROBATORIS INVESTIGACIÓ

Arranquen i roben 55 xiprers d'un viver de Castellserà

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació

Imatge de la zona del viver on van arrancar els arbres.

Imatge de la zona del viver on van arrancar els arbres.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns desconeguts van arrancar de soca-rel i van robar dijous a la matinada un total de 55 xiprers d’un viver de Castellserà.

Segons va explicar a SEGRE el seu propietari, David Borda, eren arbres que tenien entre un i dos anys i estaven plantats al viver per fer-los créixer durant uns vuit anys abans de vendre’ls. Mesuraven entre 50 centímetres i un metre i el seu valor de mercat era de 20 euros per xiprer, amb la qual cosa els danys econòmics ascendeixen a més de mil euros.

“Es nota que qui ho ha fet no té ni idea de plantes, perquè aquesta no és època per arrancar arbres, se’ls moriran en pocs dies”, va lamentar Borda.

El propietari del viver, que va assegurar que mai abans havia estat víctima d’un robatori de tants arbres, va presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra, que han obert una investigació. Fonts de la policia autonòmica van explicar que no és habitual el robatori de xiprers, encara que sí que han investigat algun cas de sostracció d’arbres fruiters. L’any passat, els Mossos van investigar els danys causats en una finca de Llimiana on unes seixanta nogueres van ser talades amb motoserra per part de desconeguts.

Segons va explicar l’amo de la finca, un altre veí el va avisar que havia vist totes les nogueres de la seua explotació a terra. Una vegada al lloc, va comprovar que la majoria dels arbres, de 20 anys, havien estat talats des de la base amb una motoserra.

Més freqüents són els robatoris d’aspersors en finques agrícoles. El maig passat, els Mossos van detenir una parella de Cervera com a presumptes autors de l’onada de robatoris d’aspersors a la Noguera, el Segrià i l’Urgell, concretament a Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, els Alamús i Bellcaire d’Urgell.

tracking