SEGRE

PROJECTES

Un laboratori culinari a Bell-lloc

El grup Teresa Carles inverteix gairebé vuit milions d’euros en un nou obrador i un centre d’investigació al polígon Vinyes del Mig || Els primer moviments de terra van començar a mitjans de mes i esperen poder obrir les instal·lacions la primavera de l’any que ve.

Els moviments de terra per a la construcció de l’obrador del grup Teresa Carles al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell.

Els moviments de terra per a la construcció de l’obrador del grup Teresa Carles al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell.GRUP TERESA CARLES HEALTHY FOODS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El polígon industrial Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell es prepara per acollir el laboratori gastronòmic del grup Teresa Carles Healthy Foods, que des de mitjans d’aquest mes porta a terme moviments de terra per a la construcció d’un obrador des d’on esperen centralitzar el procés d’expansió i creixement.

A més, es convertirà en el centre d’investigació saludable i de desenvolupament, un lloc on “deixar volar la imaginació i ser creatius”, tal com va explicar el director executiu de l’empresa, Jordi Barri, que va assegurar que invertiran entre sis i vuit milions d’euros en la construcció del nou obrador, que esperen que pugui obrir les portes durant la primavera de l’any que ve i arribar a tenir fins a cinquanta treballadors el 2020. Per poder ser innovadors i convertir-se en referent gastronòmic, es plantegen instal· lar petits hivernacles per fer els seus propis experiments.

La decisió de construir l’obrador a Bell-lloc no ha sigut pas aleatòria. Aquesta empresa té l’origen fa gairebé quaranta anys en un restaurant ubicat al carrer Joan Baiget de Lleida i volien estar a prop de “la terra on vam nàixer” i, a més, aquest polígon és un lloc estratègic al costat de l’autovia A-2, des d’on es pot arribar ràpidament a Barcelona.

A Vinyes del Mig, on han comprat dos parcel·les que sumen 20.000 metres quadrats (encara que de moment només construiran en una), centralitzaran la producció de la seua línia de sucs, esnacs i begudes vegetals i gelats i analitzaran com fer créixer les marques del grup: Teresa Carles, Flax & Kale, Flax & Kale à porter i Teresa’s. Barri va explicar que a finals del 2017 comptaran ja amb sis restaurants.

Actualment tenen un obrador a Bellcaire, encara que aquestes noves instal·lacions seran deu vegades més grans. En aquest punt, el director executiu va dir que no sabien quin serà el futur del grup a Bellcaire, però va assegurar que mantindran el procés artesanal d’elaboració dels seus productes. Per aquesta raó, es refereixen al projecte com l’obrador i no com la planta.

Les claus

  • 20.000 metres quadrats. El grup Teresa Carles va comprar dos parcel·les, que en total sumen 20.000 metres quadrats, encara que de moment només construiran en una i l’altra la reserven per al creixement futur.
  • Gairebé vuit milions. La inversió total per al nou obrador a Vinyes del Mig és d’entre sis i vuit milions d’euros.
  • Bellcaire. Actualment ja compten amb un altre obrador a Bellcaire, tot i que encara estudien què passarà amb aquestes instal· lacions una vegada estiguin en marxa les del polígon Vinyes del Mig.
  • Sis restaurants. El grup preveu tancar l’any 2017 amb sis restaurants. Cinc es troben a Barcelona.
  • Incasòl. L’Incasòl els ha comunicat que ja hi ha altres empreses interessades a instal·lar-se al polígon.

“Vinyes del Mig pot convertir-se en un polígon important” El director executiu del grup Teresa Carles va explicar que “han marcat tendència” perquè van apostar per un polígon que estava aturat i que des que van comunicar que anaven a instal·lar-se a Bell-lloc des de l’Incasòl els han informat que ja hi ha altres empreses catalanes interessades a instal·lar-se a la zona. Barri va assegurar que Vinyes del Mig pot arribar a convertir-se en un centre productiu important i representatiu i que això podria ajudar a crear sinergies, encara que de moment en aquest polígon només hi ha una empresa instal·lada, Regs del Segrià. Les obres per aixecar l’obrador podrien començar entre el setembre i l’octubre pròxims, moment en què esperen poder rebre la llicència d’edificació per part de l’ajuntament. Barri va apuntar que els moviments de terra per a la construcció de l’obrador ja estan molt avançats i que treballaran sense parar per aconseguir que pugui obrir a començaments del 2018.

tracking