SEGRE

SÒL INDUSTRIAL

A la venda 14 parcel·les del polígon de Bell-lloc a 40 euros/m

L’Incasòl preveu adjudicar-les passat l’estiu després d’una important rebaixa per atreure empreses || En vuit anys, només s’hi han instal·lat dos empreses, a les quals se sumarà l’obrador de Teresa Carles

Les obres al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell.

Les obres al polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d’Urgell.ESTER PIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut Català del Sòl (Incasòl) va posar a la venda divendres passat catorze parcel·les del polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc a uns preus d’entre 39 i 45 euros el metre quadrat. Això suposa un preu al voltant d’un 70% inferior a l’assignat en la seua primera comercialització el 2010, quan oscil·laven entre els 110 i els 150 euros el metre quadrat.

Aquest polígon del Pla d’Urgell, un dels de més dimensions de Lleida, amb 60 hectàrees de superfície, va acabar de construir-se coincidint amb la fase més dura de la crisi, de manera que la seua comercialització amb prou feines ha tingut èxit fins ara. Compta amb dos empreses implantades (Regs del Segrià i Tallers Miranda, que encara no hi té activitat) i una tercera de pròxima instal·lació, l’obrador de Teresa Carles.

L’Incasòl afirma haver rebut ja peticions d’empreses per instal·lar-se en aquest polígon del Pla

Ocupen una petita part de la zona industrial i ara l’Incasòl pretén comercialitzar uns 116.000 metres quadrats de sòl industrial dividits en catorze unitats. L’empresa pública de la Generalitat ha fixat el 22 de setembre com a data per conèixer les ofertes econòmiques que rebin les parcel·les. La recessió i la competència del sòl industrial de polígons no llunyans com el de Fraga han obligat la Generalitat a rebaixar preus de forma considerable.

La reducció fins als 40 euros de mitjana actuals (tres parcel·les es venen a 39 €/metre quadrat; una, a 45, i la resta, a 40) es va aconseguir ja fa uns anys, segons van admetre ahir l’alcalde, Carles Palau, i el seu antecessor en el càrrec, Ramon Cònsola. Tanmateix, l’operació tampoc no va acabar de rellançar el polígon.

Aquesta nova tanda de comercialització i la implantació de firmes com la de l’empresa culinària amb origen a Bellcaire, així com una certa recuperació econòmica, són cridades a atreure possiblement més firmes. Palau va assenyalar, en aquest punt, que el preu de venda de les parcel·les és “competitiu” i va confiar que el ritme d’operacions s’animi en els pròxims mesos.

Val a recordar que també el director de l’Incasòl, Damià Calvet, va expressar fa una setmana la seua confiança a poder vendre una desena de parcel·les del polígon Vinyes del Mig abans que acabi d’any, i va indicar que l’organisme de la Generalitat ha rebut peticions per part d’empreses que “demanen poder-se instal·lar en el polígon”. Va afegir que, una vegada s’hagi completat el procés d’adquisició, podrien iniciar les obres a partir de l’any 2018 (vegeu SEGRE del 23 de juliol passat).

les claus

  • Crisi després de les obres. Les primeres parcel·les del polígon Vinyes del Mig van sortir a la venda l’any 2010, en el moment més dur de la crisi econòmica.
  • Recuperació econòmica. L’ajuntament confia que la rebaixa en el preu del sòl i la recuperació econòmica contribueixin al fet que empreses ocupin aquesta superfície industrial.

Preus baixos per competir després de la llarga crisi Els preus de les parcel·les del polígon Vinyes del Mig són baixos, si es comparen amb els d’una parcel·la al de Fraga, on els preus oscil·len entre els 60 euros per metre quadrat fins als 83, aproximadament el doble del que costen els terrenys a Bell-lloc, uns preus competitius per poder atreure més activitat industrial. L’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña, va explicar aquest dilluns que aquestes variacions són motivades, bàsicament, per la localització de les parcel·les i que les que són a prop de l’autovia són més cares.

tracking