SEGRE

MEDI AMBIENT

La Seu fumiga els arbres centenaris del passeig per combatre una plaga

Veïns i establiments es queixen de la molèstia que provoca l’insecte

El passeig Joan Brudieu és un lloc cèntric i molt freqüentat.

El passeig Joan Brudieu és un lloc cèntric i molt freqüentat.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu fumigarà dijous a la matinada tots els arbres centenaris del passeig Joan Brudieu per combatre la plaga del tigre del plataner, un insecte parasitari molt petit que s’alimenta de la sàvia de les fulles d’aquests arbres, de manera que els debilita, i que és motiu de les queixes dels ciutadans i els establiments de la zona, ja que les altes temperatures de les últimes setmanes i la falta de precipitacions han ajudat a la seua proliferació, la qual cosa ha provocat que aquests insectes caiguin sobre mobiliari, terrasses, quioscos i la gent que passeja o s’asseu als bancs.

Si bé els experts asseguren que el tigre del plataner no pica les persones ni causa reaccions adverses, la seua presència provoca molèsties a ciutadans i turistes. Tècnics de l'empresa Ambifit seran els encarregats de realitzar la fumigació, que afectarà seixanta-dos arbres i es portarà a terme durant la matinada, entre les 02.30 i les 04.30 hores, per tal de minimitzar l’afectació dels veïns.

Per fer-ho possible, l’ajuntament fa una crida a la col·laboració dels ciutadans perquè no estacionin en cap dels dos laterals del passeig entre les 02.00 i les 05.00 hores. De fet, aquest no és el primer estiu que es nota la presència d’aquest paràsit. Fa uns anys, l’ajuntament ja va contractar els serveis d’una empresa especialitzada per fumigar la zona.

El producte que s’utilitzarà per reduir la plaga, segons expliquen els tècnics municipals, és un insecticida de baixa toxicitat i escassa afectació per a les persones, i afegeixen que “el tractament no és immediat” i que “és impossible eliminar al cent per cent l’insecte”, però la fumigació en reduirà la presència i disminuirà, així, la molèstia que pugui causar sobre les persones.

tracking