SEGRE

HABITATGE

Mollerussa obligarà usuaris de pisos socials a fer un curs sobre la llar

Perquè puguin fer front a situacions com ara una fuita de gas o humitats

Pisos socials a Mollerussa.

Pisos socials a Mollerussa.ESTER PIRÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Borsa de l’Habitatge de Mollerussa obligarà les persones que lloguin habitatges socials a seguir un curs sobre el manteniment de la llar. Aquesta formació ensenyarà als arrendataris què s’ha de fer davant de situacions com ara fuites de gas, sobrecàrregues elèctriques o l’aparició d’humitat a les parets.

Així ho va explicar aquest dimarts la tècnica del servei Eva Millán, que va indicar que aquesta nova actuació està motivada per la detecció per part dels tècnics responsables, a través de les visites de seguiment dels habitatges i les incidències rebudes, que una gran part dels arrendataris no disposa d’una informació correcta en aquest àmbit.

Durant l’any passat, el consistori de Mollerussa, a través de la Borsa de Mediació per al Lloguer Social, va formalitzar 22 nous contractes a persones amb diferents problemàtiques socials, amb la qual cosa sumen un total de 71. L’alcalde, Marc Solsona, va destacar la necessitat d’augmentar el nombre d’habitatges socials a la capital, per la qual cosa va demanar als propietaris d’immobles buits que els posin a disposició de la borsa.

Pel que fa als ajuts per a l’arrendament, la borsa en va tramitar un total de 263, un 5% més que el 2015. D’aquests, 158 corresponen a convocatòries del ministeri de Foment que es tramiten a través de l’Agència Catalana de l’Habitatge; 92 són sol·licituds de renovació d’ajuts de convocatòries anteriors, i 13 corresponen a la Borsa d’Habitatge tramitades per persones que han perdut la casa i són de lloguer.

Dins la tramitació d’ajuts, destaquen també les prestacions d’especial urgència per al pagament de deutes de lloguer o d’hipoteca. En aquest cas, durant el 2016 es van realitzar 19 sol·licituds, de les quals 7 van ser per processos de desnonament. La Taula d’Emergències Socials va tramitar 9 sol·licituds.

tracking