SEGRE

SERVEIS

Castelldans tanca la guarderia davant de les protestes d'almenys set famílies

L’ajuntament no pot assumir el dèficit i cedeix les instal·lacions als pares

Els nens de la guarderia, a l’esplai que es fa a l’escola.

Els nens de la guarderia, a l’esplai que es fa a l’escola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Castelldans ha desmantellat el servei de guarderia infantil al no poder sufragar les despeses que comporta, cosa que ha provocat queixes dels pares que hauran de portar els fills a poblacions pròximes com Puigverd, les Borges o Juneda. Segons les famílies usuàries, el 31 de juliol, el consistori els va informar de l’acomiadament de la mestra i del tancament de la llar.

El motiu que va esgrimir és que no pot fer front als 18.000 euros de dèficit anual que genera. Els pares afegeixen que el curs passat hi havia vuit nens i, malgrat el canvi en el funcionament, per al pròxim se n’havien prematriculat set, amb la possibilitat d’ampliar aquest nombre.

Asseguren estar disgustats amb la gestió municipal, “ja que som treballadors i haurem de buscar escola als nens just en període vacacional i temem que ens puguem quedar sense plaça”, van indicar. Lamenten la decisió, ja que “som parelles joves que hem decidit viure al poble per comptar amb tots els serveis”, van remarcar.

Per la seua part, l’alcalde, Conrad Llovera, va explicar que “no ha quedat cap altre remei davant de la greu situació del consistori” que arrossega un deute de 800.000 euros. Llovera va afegir que es va rebaixar el sou a la mestra titulada, que va recórrer aquesta decisió i va guanyar el litigi. Tanmateix, “no podem readmetre-la i pagar-li el sou que demana, però sí el d’una tècnica especial d’infantil”.

Va recordar que Castelldans es va integrar dins del Pla d’Ensenyament per incloure les guarderies a l’escola, una mesura que ha quedat sense efecte, de forma que la guarderia ha tornat a ser municipal i ha permès tancar-la. L’ajuntament està disposat a cedir als pares les instal·lacions perquè gestionin ells la guarderia, una mesura que descarten al ser inviable econòmicament i legalment.

Queixes d’AMPA del Segrià per les retallades a l’escola d’Alcanó Les Associacions de Mares i Pares de la ZER L’Eral, que comprèn les escoles d’Alfés, Alcanó, Sarroca, Sunyer i Torrebesses, han mostrat la seua indignació amb Ensenyament a Lleida al no tenir encara resposta a les seues reclamacions davant la retallada de serveis a l’escola Dula d’Alcanó. Asseguren que, després de les retallades, han perdut l’equivalent a un mestre tutor i això suposa que l’alumnes de totes les edats hagin de compartir professor des de P-3 fins a sisè, al tenir tots els nivells educatius, i que la qualitat de l’ensenyament se’n veurà afectada. En aquestes condicions, molts pares es plantegen treure els nens de l’escola d’Alcanó, la qual cosa posa en perill la continuïtat d’altres centres d’aquesta zona del Segrià.

tracking