SEGRE

EQUIPAMENTS

La base d'ambulàncies de Bellpuig, amb llum de l'alberg

L’alcalde i treballadors critiquen que entrés en servei encara inacabada || L’empresa treballa per legalitzar el proveïment

El generador a la base d’ambulàncies de Bellpuig.

El generador a la base d’ambulàncies de Bellpuig.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La nova base d’ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) que Bellpuig va estrenar fa més de dos mesos té des d’aleshores un subministrament elèctric precari, a l’espera d’una instal·lació legalitzada i un comptador propi.

Ha rebut la llum de l’alberg municipal des de la seua estrena fins dimarts passat, quan va expirar el termini que l’ajuntament va concedir a l’empresa concessionària, Ambulàncies Egara, per regularitzar la situació. La firma va instal·lar llavors un generador amb motor de gasoil, el soroll del qual va provocar queixes dels veïns. Per evitar-los molèsties, el consistori va accedir a restablir la connexió a l’alberg de forma provisional.

L’empresa va instal·lar un generador dimarts i el va desconnectar per queixes de veïns per soroll

L’alcalde, Salvador Bonjoch, espera poder solucionar el problema en les pròximes setmanes. Va assegurar, al seu torn, que l’empresa ha comunicat al consistori que es farà càrrec del cost del subministrament elèctric.

Per la seua part, fonts d’Endesa van corroborar que treballen en la instal·lació i que en els propers dies s’agilitzaran els treballs. Van apuntar que la línia subterrània en aquest carrer fa “més lenta i complexa la instal·lació del comptador”. 

D'altra banda, el comitè d’empresa d’Ambulàncies Egara va criticar que la base estigui inacabada i no disposi de comptador. Va reclamar que “les bases estiguin en condicions, ja que sempre falten petits detalls”. “No pot ser que necessitem un generador amb gasoil, només demanem millores per poder treballar dignament.”

L’ajuntament va cedir l’any 2015 la parcel·la de 320 metres quadrats que ara ocupa la base d’ambulàncies per alliberar espai al CAP i per facilitar que els treballadors que presten aquest servei poguessin disposar d’un lloc on descansar i menjar.

Les obres es van iniciar al març i van acabar al maig. Bonjoch es va afegir a les crítiques i va apuntar que el trasllat s’ha portat a terme quan els treballs per posar en marxa la nova base encara no s’han acabat. Val a recordar que Lleida i Mollerussa estrenaran les noves bases d’ambulàncies aquest mes (vegeu SEGRE d’aquest dimecres).

tracking