SEGRE

MEDI AMBIENT

Investiguen a Soses presumptes abocaments d'aigües residuals

D’una fàbrica de fertilitzants, arran d’una denúncia a la Guàrdia Civil || Ipcena reclama a Territori paralitzar la planta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de protecció de la naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil investiga presumptes abocaments d’aigües residuals procedents d’una fàbrica de fertilitzants a Soses, arran d’una denúncia que va interposar setmanes enrere el propietari d’un viver proper que atribueix a l’empresa danys a les seues plantes a causa de fugues de lixiviats.

L’associació ecologista Ipcena ha presentat també denúncia davant del departament de Territori i Sostenibilitat i va reclamar paralitzar de forma cautelar l’activitat de la firma. Agents del Seprona van acudir fa dos setmanes a la planta propietat de l’empresa Anqui SA, llogada a la firma Tradired SL.

El propietari del viver proper, Salvador Valls, afirma que les aigües residuals surten del recinte en episodis de pluges. Per la seua part, el portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, va afirmar que el complex de Soses “viola els principis més bàsics de l’autorització ambiental”.

La firma diu que farà millores si cal i nega danys a tercers Fonts de l’empresa Anqui SA, propietària de les instal·lacions on Tradired fabrica fertilitzants, van corroborar aquest dijous que membres del Seprona van acudir a finals del mes passat al complex ubicat a Soses i van apuntar que, des d’aleshores, esperen conèixer les conclusions de la inspecció feta pels agents. “Si cal dur a terme alguna millora, la farem”, va assegurar un responsable de la firma, que va afirmar no tenir constància de danys a tercers ocasionats per aigües residuals fora del recinte de la fàbrica. “Estem disposats a atendre reclamacions per danys si són fonamentades”, va apuntar la mateixa font. Pel que fa a la denúncia del viver, va considerar inversemblant que lixiviats poguessin arribar fins allà.

La bassa de lixiviats de l’empresa de Soses.

La bassa de lixiviats de l’empresa de Soses.IPCENA

tracking