SEGRE

SUCCESSOS

Mor un menor de 13 anys d'un esplai de Solsona al caure d'un penya-segat a Roses

El nen, natural de Cervelló, a Barcelona, es va precipitar des d’una altura d’uns 30 metres sobre les roques || Formava part d’un grup de 15 adolescents que des de dimarts recorrien la Costa Brava

Moment del rescat del menor accidentat ahir entre la cala Montjoi i la punta de la Ferrera.

Moment del rescat del menor accidentat ahir entre la cala Montjoi i la punta de la Ferrera.SALVAMENTO MARÍTIMO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un menor de 13 anys va morir aquest dijous al migdia al precipitar-se des d’uns 30 metres d’altura sobre les roques d’un penya-segat a Roses. L’accident es va produir a la zona dels Romaguers, entre la cala Montjoi i la punta de la Ferrera, en aquesta localitat de l’Alt Empordà.

Segons van informar els Mossos d’Esquadra, el menor mort era natural de Cervelló, al Baix Llobregat, però era a la zona participant en una excursió al costat d’uns altres quinze nens d’entre 13 i 15 anys organitzada per un esplai de Solsona. Els menors procedeixen de Lleida, Barcelona i Solsona.

El grup de 15 nens havia iniciat una ruta per la Costa Brava organitzada per un esplai de Solsona

Els Bombers de la Generalitat van assenyalar que l’accident es va produir poc després de les dotze del migdia, en una zona a la qual no es pot accedir per terra. Segons els Bombers, una embarcació particular va traslladar els primers efectius fins a la zona de l’accident, que van practicar al menor les primeres maniobres de reanimació.

Un helicòpter amb efectius dels GRAE i del GEM van rescatar el nen i el van evacuar, en estat molt crític, fins a la cala Montjoi, on una ambulància del SEM el va traslladar fins al centre mèdic del càmping Cala Montjoi, on finalment van certificar la mort.

Els menors participaven en una ruta de set dies recorrent la Costa Brava i dormint a l’aire lliure en tendes de campanya. L’excursió va començar dimarts i havia d’acabar a Cadaqués. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va assenyalar que els menors anaven acompanyats per tres monitors titulats.

La Generalitat va oferir atenció psicològica a les famílies del grup de nens i als monitors, mentre que els Mossos van obrir una investigació sobre les causes de l’accident. L’any passat, hi va haver un precedent similar al parc d’Ordesa, on va morir una jove de 15 anys Sabadell a l’estimbar-se durant una marxa nocturna.

Consternació al municipi i alcalde i famílies viatgen al lloc L’ajuntament de Solsona va expressar aquest dijous la seua consternació per la tràgica mort del menor de 13 anys mentre participava en una activitat d’una entitat de la localitat i va assenyalar que es tracta d’un accident fortuït. L’alcalde accidental, Lluís Xavier Gonzàlez, es va traslladar a Roses per donar suport al grup i a les famílies que també van emprendre el viatge al lloc de l’accident i va manifestar el seu “ple suport a l’entitat”, que compleix totes les ràtios de nens per monitor. El consistori de Solsona va destacar que es tracta d’una associació molt arrelada a la vida social local i amb una experiència de gairebé 50 anys. Va voler agrair la ràpida actuació dels diferents efectius d’emergències, així com a l’ajuntament de Roses pel seu suport a les famílies i als companys de la víctima.

tracking