SEGRE

INCIVISME

Sant Llorenç de Morunys reclama més policies per frenar actes vandàlics

L’ajuntament demana una oficina fixa dels Mossos d’Esquadra per a la vall de Lord

El centre urbà de Sant Llorenç de Morunys.

El centre urbà de Sant Llorenç de Morunys.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Sant Llorenç de Morunys ha patit en els últims mesos diversos actes vandàlics, com ara destrosses de mobiliari urbà, trencament de retrovisors de vehicles, desperfectes a les plaques solars de la piscina o danys en autocaravanes.

En global, els danys ascendeixen a 12.000 euros. “Al poble sempre hi ha hagut entremaliadures, i fins a un cert punt s’entén, però últimament hi ha hagut un augment significatiu d’actes vandàlics amb alts costos per a l’ajuntament i els propietaris privats”, va lamentar l’alcalde, Francesc Xavier Mas.

L’edil creu que, en bona manera, la situació està motivada per la “impunitat” que tenen els vàndals, ja que el poble “pateix una falta de vigilància policial”. Mas va explicar que un municipi de mil habitants no es pot permetre mantenir una policia local i, per aquesta raó, reclama al Govern que destini una patrulla “fixa” dels Mossos a la vall de Lord, formada pels municipis de la Coma i la Pedra, Guixers i Sant Llorenç de Morunys.

Fa un any que els tres municipis de la vall de Lord demanen al departament de Governació que destini una vigilància policial més gran en aquesta zona del Solsonès. “Per l’extensió del terreny i per la quantitat de gent, ens mereixem una patrulla policial que actualment no tenim, ja que només ve amb comptagotes,” va lamentar Mas.

Va assenyalar que “tenim clar que no podem tenir universitat, metro ni tren, i ens sembla perfecte, perquè l’equilibri territorial no ho preveu, però sí que caldria vetllar perquè tothom estigui protegit de la mateixa forma i el Solsonès no ho està”. “Nosaltres també paguem impostos i ens sentim deixats de la mà de Déu”, va lamentar. El consistori estudia traslladar l’aparcament de les autocaravanes i la instal·lació de càmeres de seguretat.

tracking