SEGRE

TURISME

El càmping empeny el turisme i preveu tancar el 2017 amb més de 410.000 clients

Els bungalous, amb unes 500 places a Lleida, diversifiquen l’oferta tot l’any

Una família de Lleida amb amics al càmping de Sant Llorenç de Montgai.

Una família de Lleida amb amics al càmping de Sant Llorenç de Montgai.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’especialització i les inversions dels càmpings de Lleida en els últims anys fan que cada vegada més els turistes optin per allotjar-se en bungalous i estades més luxoses amb les comoditats pròpies d’un hotel sense renunciar a l’entorn natural. El sector ha registrat un increment de l’ocupació de l’11,8% respecte al 2016.

Els càmpings de Lleida han estat durant els primers sis mesos de l’any els allotjaments preferits pels turistes registrant un increment de l’11,8% d’ocupació respecte a l’any passat, per sobre dels hotels amb un 8,6% i dels apartaments amb un 6,5%.

Les reserves dels mesos d’estiu fan preveure que aquest 2017 es tancarà superant els 410.000 turistes i gairebé un milió de pernoctacions entre tots els càmpings de la Val d’Aran i del Pirineu català, que inclou també les comarca de la Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Garrotxa. El 2016 els càmpings catalans van acollir 405.000 turistes.

La presidenta de l’Associació de Càmpings de Lleida, Marta Cortina, atribueix aquest repunt a la gran inversió que s’ha fet a les instal·lacions, que han permès millorar la qualitat dels serveis i disposar de més oferta, i a la promoció.

Els bungalous, amb gairebé 500 places a tot Lleida, als 61 càmpings del pla i del Pirineu (l’Associació lleidatana agrupa 48 d’aquests establiments), ofereixen les comoditats que volen aquells turistes que busquen el confort sense perdre l’essència de l’entorn natural.

L’ocupació aquest mes d’agost als bungalous és del 100% als càmpings del Pirineu i del pla

“De ser una activitat reservada per a l’estiu, ha passat a ser una opció per a tot l’any”, va destacar Cortina, que va assegurar que l’ocupació al juliol ha oscil·lat entre el 75 i el 80 per cent i a l’agost és del 100%. “La primera quinzena de setembre també està reservada.” Precisament, els bungalous permeten no dependre de la climatologia i diversificar l’oferta durant tot l’any.

“Són allotjaments de moda amb totes les comoditats que ofereixen llibertat, intimitat i alhora poder disfrutar dels serveis del càmping i de l’entorn. Fins ara, el sector estava limitat a la climatologia, especialment al Pirineu, però ara funcionem a l’hivern amb molt bona ocupació”, va dir.

Moltes instal·lacions combinen el confort amb l’oferta esportiva i turística del territori, com pot ser el Parc Nacional d’Aigüestortes, les activitats d’aventura (esquí o ràfting) o el turisme d’experiències (albirament d’aus, astronòmic o d’altres).

Respecte al segment de turistes, Cortina destaca que el turisme estranger també va a l’alça (Holanda i Alemanya). “Tenen cultura de càmping”, encara que continuen primant famílies, parelles i grups d’amics.

Així mateix, els turistes estan disposats a pagar preus més alts: un bungalou de luxe (amb capacitats entre 4 i 6 persones) costa entre 70 i 210 per nit en temporada alta, tarifes la mitjana de les quals està per sobre de la dels bungalous tradicionals i a molta distància de les parcel·les d’acampada, a partir de 12 euros.

La Generalitat va establir fa poc més d’un any un criteri únic per autoritzar els càmpings, ja que cada un havia aconseguit permisos per processos diferents, des de només llicències municipals fins a plans aprovats per Urbanisme.

Legislació

  • Pendents de la regularització a través de plans de protecció. El procés de regularització dels càmpings pretén unificar els criteris de prevenció de riscos davant de riuades i allaus i inclou plans de protecció. De l’aprovació d’aquests plans de protecció depèn que bona part dels càmpings lleidatans puguin mantenir edificacions ja construïdes com bungalous, continuar ocupant la seua superfície actual en terrenys a prop de rius i fins i tot les seues possibilitats de fer ampliacions en el futur. La Generalitat va establir fa poc més d’un any un criteri únic per autoritzar els càmpings, ja que cada un havia aconseguit permisos per processos diferents, des de només l l icències municipals fins a plans aprovats per Urbanisme.

El turisme rural s'estanca L’ocupació a les cases rurals ha crescut, però menys, en el primer semestre d’aquest any amb un increment del 3,4% quant al nombre de visitants. No obstant, la previsió d’ocupació del juliol mentre s’espera la confirmació de les dades és que se superi el 50%. Durant aquest mes d’agost s’espera arribar al 80% igualant anys anteriors. Val a destacar que l’agost de l’any passat l’ocupació de turisme rural no va arribar al 70% a la demarcació i aquest any es podria arribar a les mateixes xifres o fins i tot assolir el 85%, segons les previsions.

Una família de Lleida amb amics al càmping de Sant Llorenç de Montgai.

Una família de Lleida amb amics al càmping de Sant Llorenç de Montgai.AMADO FORROLLA

Una família de Lleida amb amics al càmping de Sant Llorenç de Montgai.

Una família de Lleida amb amics al càmping de Sant Llorenç de Montgai.AMADO FORROLLA

tracking