SEGRE

EMERGÈNCIES

Un foc arrasa 15 ha de vegetació forestal i agrícola a Artesa de Segre

Les flames van obligar a tallar durant tres hores la carretera L-512 i fer desviacions || Els Bombers van activar fins a disset dotacions terrestres i deu mitjans aeris

Bombers treballant ahir a la tarda en l’incendi de Montargull, a Artesa de Segre.

Bombers treballant ahir a la tarda en l’incendi de Montargull, a Artesa de Segre.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un incendi va arrasar aquest diumenge quinze hectàrees de vegetació forestal i agrícola a Montargull, nucli d’Artesa de Segre. Els Bombers de la Generalitat van activar fins a 17 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris per aturar les flames, que van començar molt a prop de la carretera L-512.

De fet, aquesta via va quedar tallada a la circulació durant tres hores, des de les 15.12 fins a les 18.00 hores, i va ser necessari desviar el trànsit per la C-1412b, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT). Els Agents Rurals van concretar que el 70% de la superfície cremada correspon a massa forestal i el 30% restant, a camps de cultiu.

Els Bombers van rebre l’avís quan faltaven cinc minuts per a les dos del migdia i tres hores després el foc ja estava controlat, encara que diverses dotacions es van quedar treballant sobre el terreny per continuar remullant i extingir completament les flames. 

Els mitjans terrestres van atacar el cap de l’incendi per evitar que avancés més i també el flanc dret, mentre que els aeris es van concentrar al flanc esquerre. Segons els Bombers, no va caldre desallotjar ningú ja que a la zona no hi ha cap nucli habitat. Únicament hi ha algunes masies que estaven fora de la direcció del foc.

D’altra banda, els Bombers també van sufocar aquest diumenge un incendi que va afectar un turisme i diversos metres de matolls a Soses. Els fets van ocórrer a les 16.55 hores a la carretera LP-7041, a l’altura del quilòmetre 6. Van actuar-hi dos dotacions.

Apaguen un foc a l’abocador de Tàrrega Els Bombers van treballar dissabte passat en un incendi que es va declarar a l’abocador municipal de Tàrrega. L’avís del foc es va rebre a les 18.30 hores a la zona d’Altet. Els Bombers van desplaçar fins al lloc un total de cinc dotacions, que van treballar per controlar les flames. Diverses màquines excavadores van remoure les escombraries per contribuir en les tasques d’extinció.

Bombers treballant ahir a la tarda en l’incendi de Montargull, a Artesa de Segre.

Bombers treballant ahir a la tarda en l’incendi de Montargull, a Artesa de Segre.ITMAR FABREGAT

tracking