SEGRE

Els bombers voluntaris del Pont de Suert decideixen tancar el parc

Imatge d’arxiu del parc de bombers del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu del parc de bombers del Pont de Suert.I. GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons ha pogut saber SEGRE, els bombers voluntaris del Pont de Suert deixen, des d'avui, de donar servei a la comarca de l'Alta Ribagorça tancant el parc de bombers.

Durant els mesos de juliol i agost el parc, que ha estat cobert amb bombers voluntaris del Pont i de RELL, negociava la continuïtat del parc. 

Els fets que han precipitat el tancament és la decisió que a partir de l'1 de setembre el servei del parc del Pont el cobririen les 24 hores del dia els bombers funcionaris, deixant sense efecte la proposta prèvia que havia plantejat el Director General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments Juli Gendrau.

Aquesta proposta prèvia plantejava un parc mixt que combinaria servei de bombers funcionaris durant el dia i de voluntaris durant la nit. Els bombers voluntaris van acceptar la proposta, malgrat el rebuig inicial dels sindicats.

Els bombers voluntaris del Pont, segons ha pogut saber SEGRE, se senten traïts i enganyats per una mesura unilateral presa des de l’administració. "Ni ens volen ni som necessaris, malgrat haver garantit el servei al territori durant 34 anys. S’enorgulleixen d’un model mixt que en realitat no volen, som necessaris, si, però solament quan els interessa".

Seguiment del tema

tracking