SEGRE

SEGURETAT

La Seu instal·larà més càmeres contra l'incivisme

Cada nit tanca la tirolina de la nova plaça de Joan Sansa

La Urbana tanca cada nit la tirolina de la plaça Joan Sansa.

La Urbana tanca cada nit la tirolina de la plaça Joan Sansa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de la Seu ha acordat instal·lar càmeres de seguretat en tres punts de la ciutat en els quals l’incivisme i els actes vandàlics no cessen. Utilitzaran la videovigilància per extremar el control a l’ascensor del Parc del Segre, a la nova plaça Joan Sansa i als Claustres del Valira.

Per ara, el consistori ha col·locat un cadenat a la tirolina de la plaça acabada d’inaugurar i, cada nit a partir de les 22 hores, una patrulla de la Guàrdia Urbana l’acciona. Segons l’alcalde, Albert Batalla, hi havia gent que la utilitzava a altes hores de la matinada i molestava els veïns.

El consistori ha sol·licitat pressuposat a diverses empreses especialitzades en càmeres de seguretat i una vegada en sàpiga el cost inclourà la partida al pla d’inversions per a aquest any. També iniciarà els tràmits burocràtics per aconseguir els permisos del departament d’Interior, organisme responsable d’autoritzar aquestes mesures de vigilància.

L’alcalde Batalla va indicar que “som conscients que la privacitat de la imatge de les persones és un tema delicat però després de tots els actes incívics creiem que aquesta serà la fórmula per aconseguir que cessin”.

Es refereix als múltiples desperfectes ocasionats a l’ascensor del Parc del Segre, que va entrar en funcionament l’any 2009 i evita les escales que separen el centre històric del parc. Els claustres dissenyats per Luis Racionero al parc del Valira és un altre dels punts on es posaran càmeres.

El consistori va optar per tancar-lo cansat del botellón, pintades i destrosses. Actualment plantegen reobrir-lo “però amb garanties”. L’únic punt que fins al moment comptava amb càmeres és el centre cívic El Passeig, un espai obert i equipament municipal amb molt públic i en el qual hi ha uns banys. El consistori està satisfet del seu funcionament.

tracking