SEGRE

MOBILITAT

Aragó repararà la via d'Almacelles a Alfarràs després de dècades d'abandó

El Govern aragonès treu a concurs les obres per més d’un milió d’euros || Dos quilòmetres en aquesta comunitat amb el ferm esquerdat i ple de clots

La carretera entre Almacelles i Alfarràs, greument deteriorada en el tram aragonès.

La carretera entre Almacelles i Alfarràs, greument deteriorada en el tram aragonès.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aragó repararà els prop de dos quilòmetres de la carretera que transcorre per aquesta comunitat i que comunica a Lleida els pobles d’Almacelles i Alfarràs. El Govern aragonès ha tret aquesta setmana a concurs les obres per rehabilitar el ferm, esquerdat i ple de clots després de dècades d’abandó, amb un pressupost de més d’un milió d’euros.

Aquesta actuació arriba després d’anys de reivindicacions de l’ajuntament d’Almacelles i també dels consistoris i veïns d’Alfarràs i Almenar. La carretera entre Almacelles i Alfarràs té una longitud de setze quilòmetres, dos titulars i dos noms. En gran part del traçat, que transcorre pel Segrià, està senyalitzada com a L-902 i és propietat de la Generalitat.

Al seu pas per la província d’Osca, passa a dir-se A-2219 i pertany al Govern aragonès. Hi ha una diferència abismal entre el tram català, en un correcte estat de conservació; i l’aragonès, amb una calçada irregular per perdaços, esquerdada i amb nombrosos clots. Aquesta diferència es fa patent a partir del senyal del límit provincial entre Lleida i Osca.

Per al Segrià, aquesta via suposa una alternativa a l’N-230 per a la comunicació entre Almacelles i Alfarràs. En el tram lleidatà, connecta amb una altra via que dóna accés a Almenar. Els alcaldes d’aquestes tres localitats havien formulat queixes a causa del deteriorament del tram aragonès durant els últims anys.

Així mateix, havien denunciat desinterès per part d’Aragó, ja que la calçada de la seua propietat no condueix cap poble oscenc: només dóna accés a explotacions agràries. El consistori d’Almacelles va portar el cas davant del Defensor del Poble, que a finals de l’any passat va exigir al Govern d’Aragó que reparés aquesta carrretera (com va avançar SEGRE el dia 14 d’octubre).

L’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz (PDeCAT), va expressar satisfacció per la licitació de les obres i va assenyalar que aquests treballs arriben a la fi després de “vint-i-cinc anys de reivindicacions” del seu municipi. També els ajuntaments d’Alfarràs i Almenar i veïns d’aquestes tres localitats del Segrià els havien reclamat.

tracking