SEGRE

PLAGA

El Palau vol eradicar fins a un 90% la població de coloms

El consistori estima que n’hi ha unes mil, d’aquestes aus

Una de les gàbies que es col·locaran al Palau.

Una de les gàbies que es col·locaran al Palau.A.EL PALAU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament del Palau d’Anglesola vol reduir fins a un 90% la població de coloms del municipi. Segons el regidor de Medi Ambient, Carles Esquerda, es calcula que en aquests moments hi ha unes mil d’aquestes aus, per la qual cosa, ha estat necessari prendre mesures per frenar-ne el creixement. L’objectiu és reduir la població de coloms dràsticament fins a arribar al centenar d’exemplars.

Per dur a terme aquesta actuació, el consistori ha establert un acord amb el tècnic de fauna i control de plagues Lluís Culleré. El cost de l’actuació és de 360 euros mensuals i consistirà a col·locar quatre gàbies en punts estratègics del municipi. Les aus es retiraran vives i es destinaran a l’alimentació d’aus rapinyaires que es troben al Centre de Recuperació de Fauna de Vallcalent.

El consistori justifica la mesura davant de les molèsties cada vegada més evidents que ocasionen els excrements dels coloms, que embruten teulades, jardins i voreres. La primera gàbia s’ha col·locat aquesta setmana a la teulada del consistori per controlar la zona de l’església i plaça Major.

tracking