SEGRE

INCIDÈNCIES

L'enèsima avaria obliga Renfe a cobrir en bus Lleida-Borges i traslladar viatgers a l'AVE

La falta de tensió a la catenària de la línia que comunica Lleida amb Barcelona per la costa que va afectar tres combois amb 245 viatgers || Segona incidència en les línies regionals en els dos últims dies

Viatgers del tren que va quedar aturat a les Borges Blanques, a l’arribar a Lleida.

Viatgers del tren que va quedar aturat a les Borges Blanques, a l’arribar a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una incidència a la catenària va obligar aquest dimarts Renfe a habilitar un servei d’autocar per cobrir el trajecte entre Lleida i les Borges Blanques des de les 6.23 hores, hora de sortida del primer tren afectat per l’avaria, fins a les 10.11, i a traslladar els passatgers que es dirigien directament a Barcelona en els trens AVE i Avant.

Fonts de la companyia van confirmar que la incidència es va produir entre el pantògraf i la catenària d’un tren de mercaderies al seu pas per Juneda, interrompent la circulació de trens en els dos sentits de la línia. Es van veure afectats dos trens regionals que tenien prevista la sortida des de Lleida (6.23 hores i 7.15 hores) i un tercer comboi procedent de Barcelona que va estar parat a l’estació de les Borges Blanques 20 minuts fins que es va restablir la circulació del tren.

Renfe va habilitar un servei alternatiu per carretera en bus per als passatgers que anaven a les estacions intermèdies de la línia i els que es dirigien directament a Barcelona van ser traslladats en un AVE o en un Avant a la mateixa estació de Lleida-Pirineus.

Renfe va assenyalar que aquesta nova avaria a la línia de Lleida-Barcelona per la costa va afectar un total de 245 viatgers en els tres trens afectats. S’ha de recordar que dilluns passat una altra avaria al tren regional procedent de Saragossa va obligar Renfe a traslladar sis passatgers a les seues destinacions en un servei alternatiu amb taxi perquè el tren va quedar aturat entre Tamarit de Llitera i Almacelles.

En aquesta ocasió es va remolcar i va retirar el tren avariat i es va restablir la circulació tres hores després. Les línies regionals de Lleida a Barcelona per la costa i la línia de Manresa pateixen repetidament incidències i avaries, que requereixen una inversió important per acabar amb la seua precarietat (vegeu el desglossament).

futur

  • Adif licita per 7,3 milions projectes per a la xarxa regional catalana. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha tret a concurs la redacció de projectes de millora d’elements de la infraestructura a la xarxa d’ample convencional de Catalunya, que contemplarà actuacions en 66 desmunts, 19 ponts, 16 terraplens i 11 túnels. El pressupost de licitació ascendeix a 7,3 milions, dels quals 2,5 milions es destinaran per assegurar trinxeres en les línies que comuniquen Lleida amb Barcelona, Tarragona i Saragossa. La setmana passada va licitar un pla de millora per a deu estacions de Lleida amb una inversió de 42.000 euros.

Rull: “Les línies de Lleida són les més precàries i vulnerables” El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar aquest dimarts a RAC 1 que les línies de tren de Lleida a Barcelona, que inclou a més l’R-13 i l’R-14 per la costa, la línia de Manresa, són les línies més “precàries” que hi ha a Catalunya. Rull va destacar que són febles i molt vulnerables i per això necessiten una inversió important per garantir el servei. Així mateix, Rull va afegir que requereixen una inversió important per acabar amb aquest dèficit i les contínues avaries que pateixen. La gestió dels trens regionals es va traspassar a la Generalitat el gener del 2011 i des d’aleshores està pendent una remodelació de les freqüències i els horaris de les línies de Manresa i la costa. No obstant, s’han dut a terme millores a la xarxa ferroviària, especialment en la línia de Manresa, amb la consolidació d’un terraplè en la línia Lleida-Manresa-Barcelona al seu pas pel municipi de Granyanella.

tracking