SEGRE

EMERGÈNCIES

Interior busca vint bombers per al parc del Pont de Suert

Convocatòria interna que ha motivat que els voluntaris el plantin || S’incorporaran l’1 de setembre i els que hi ha fins al 31 d’agost ho fan cobrant hores extra

Imatge d’arxiu del parc de bombers del Pont de Suert.

Imatge d’arxiu del parc de bombers del Pont de Suert.I. GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Interior busca un total de vint bombers funcionaris per al parc del Pont de Suert després d’assumir-ne la gestió, cosa que ha motivat que pràcticament tots els voluntaris el plantin (vegeu SEGRE d’aquest dimecres).

La direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha posat en marxa un concurs intern en el qual necessita un total de 16 bombers de l’escala bàsica i uns altres quatre amb la categoria de cap entre totes les regions d’emergències de Catalunya. La previsió és que els professionals s’incorporin a la seua nova destinació del Pont el pròxim 1 de setembre. Els interessats disposen fins al 17 d’agost per presentar les sol·licituds.

Si n’hi ha més que places, aquestes s’adjudicaran partint de criteris com l’antiguitat. Inicialment seran destinats en comissió de servei amb la previsió que quan el parc obtingui la categoria de mixt (ara té la categoria de voluntari) podran adscriure-s’hi. La conselleria també espera que voluntaris reforcin el servei.

El parc, que dimarts va estar tancat durant unes hores després de l’acció dels voluntaris, es va reobrir al migdia amb tres bombers professionals que la direcció general d’Emergències va enviar molt de pressa des de Lleida.

Fins al 31 d’agost estarà obert amb guàrdies de 24 hores que faran bombers funcionaris i que seran remunerats amb hores extra. Unes retribucions que, segons van informar fonts coneixedores del cas, suposen entre 300 i 500 euros per cada jornada de guàrdia d’un bomber. Des d’Asbovoca, l’associació de bombers voluntaris, van assegurar que “el servei serà més precari, altres parcs perden efectius i la despesa és molt més gran”.

D’altra banda, també han dimitit del Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya els dos representants del Pirineu i s’afegeixen als dos de Ponent, com va avançar aquest dimecres aquest diari. D’aquesta forma, el consell es queda sense representants de les comarques de Lleida. Es tracta del cap del parc de Llavorsí i el subcap del d’Esterri d’Àneu. També s’han produït dimissions de representants d’altres regions.

tracking