SEGRE

SUBMINISTRAMENTS

Bellpuig recupera la gestió de l'aigua i se suma a Vilagrassa, que ho va fer el 2016

A les comarques de Lleida altres municipis han optat els dos últims any a assumir el servei

Imatge de la planta potabilitzadora de Bellpuig.

Imatge de la planta potabilitzadora de Bellpuig.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Bellpuig ha donat llum verda la modificació de la gestió del servei de proveïment d’aigua potable, que passarà a ser pública al cent per cent. Així ho va explicar l’alcalde, Salvador Bonjoch, després d’aprovar de forma definitiva la municipalització del servei de l’aigua al ple del passat dia 26 de juliol.

L’objectiu final és, segons el primer edil, “poder reduir la factura d’aigua de l’usuari”. Així mateix, considera que amb la municipalització del servei podran tenir més pes de decisió i agilitzar casos de pobresa.

Bellpuig s’integrarà al Consorci per la Gestió Integral d’Aigües de Catalunya (CONGIAC) per comptar amb assessorament d’especialistes en temes com la millora del servei o inversions en instal·lacions. L’ajuntament aportarà al consorci un import de 2.400 euros anuals als quals s’ha de sumar una aportació inicial de 1.536 euros.

Bellpuig tenia la concessió del servei d’aigua amb Aigües de Catalunya SA, si bé aquest contracte va acabar a finals del 2015, que es va allargar un temps per dur a terme un estudi sobre la remunicipalització del servei i analitzar detalladament els punts a favor i en contra.

Bellpuig serà el segon municipi de l’Urgell que remunicipalitza el servei en menys de dos anys. Vilagrassa gestiona de forma directa el servei d’aigua potable des del gener del 2016 quan va finalitzar el conveni amb l’empresa gestora. D’aquesta manera, s’afegeix a altres municipis com Alfés o Torrefarrera que també han passat a gestionar el subministrament.

tracking